Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-gissels mor trygler om hjelp: - Vær så snill, redd Kenjis liv

Terroristene har gitt ham 24 timer igjen å leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sønnen hennes, journalist Kenji Goto (47), ble tatt til fange av IS-terrorister forrige uke. Han skal ha reist til Syria for å redde en japansk venn som i stedet skal ha blitt drept av IS lørdag. 

BER: Junko Ishido sin sønn, Kenji Goto, er tatt til fange av IS. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix
BER: Junko Ishido sin sønn, Kenji Goto, er tatt til fange av IS. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix Vis mer

Nå ber Gotos mor om at terroristene lar sønnen hennes leve, etter at IS har kommet med en ny trussel: De vil drepe sønnen og en jordansk pilot innen 24 timer om ikke japanske myndigheter slipper fri en kvinnelig fange i Jordan.

BEDT OM HJELP: Japanerens mor ber landets statsminister om å snakke med myndighetene i Jordan. Der sitter en kvinne fengslet, og det er i bytte mot henne at IS-terroristene sier de vil slippe sønnen. Foto: REUTERS/Yuya Shino/ NTB Scanpix
BEDT OM HJELP: Japanerens mor ber landets statsminister om å snakke med myndighetene i Jordan. Der sitter en kvinne fengslet, og det er i bytte mot henne at IS-terroristene sier de vil slippe sønnen. Foto: REUTERS/Yuya Shino/ NTB Scanpix Vis mer

Gotos mor, Junko Ishido (76), talte under en pressekonferanse i Tokyo onsdag.

- Vær så snill, redd Kenjis liv. Kenji har liten tid igjen, sier moren, ifølge USA Today.

IS: Jihadist må løslates Hun ber Japans statsminister Shinzo Abe om å samarbeide med myndighetene i Jordan, der IS'såkalte fengslede søster soner en dødsdom, ifølge Sky News.

Det er denne kvinnelige jihadisten IS ber om at blir satt fri, i bytte mot at Goto skal få overleve.

I JAPAN:  På en storskjerm i Tokyo samme dag som morens instendige bønn til IS-terroristene, er bildet av sønnen Kenji, som er neste på IS' dødsliste. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix
I JAPAN: På en storskjerm i Tokyo samme dag som morens instendige bønn til IS-terroristene, er bildet av sønnen Kenji, som er neste på IS' dødsliste. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix Vis mer

Kenji Goto hadde reist til Syria for å finne sin savnede venn, Haruna Yukawa, som hadde startet et privat sikkerhetsselskap i Syria, og ble tatt til fange utenfor Aleppo i august i fjor. Selv er Goto journalist og dokumentarfilm-skaper.

- Min sønn er ingen fiende av IS. Alt jeg kan gjøre, er å be for hans løslatelse. Jeg vil tilby mitt liv mot at sønnen min blir sluppet fri. Det ville være en liten ofring for meg, sa Gotos mor da hun uttalte seg om sønnens situasjon fredag i forrige uke.
 
Henrettet vennen Da hadde terroristgruppa lagt ut en video (i denne saken) der de krevde 200 millioner dollar for å frigi mennene. De truet med å drepe begge to, og ga Japan 72 timer på seg på å betale løsepengene.

BA OM HJELP: Moren snakket under en pressekonferanse i Tokyo onsdag. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix
BA OM HJELP: Moren snakket under en pressekonferanse i Tokyo onsdag. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix Vis mer

Da Japan ikke møtte kravet, ble Yukawa henrettet.

IS har deretter fått Goto til å holde opp et bilde av den jordanske flygeren Maaz al-Kassasbeh. I trusselen ber IS om at den kvinnelige jihadisten i Jordan blir sluppet fri. Blir hun ikke det, skal de to drepes innen 24 timer, ifølge IS.

Den kvinnelige jihadisten terrorgruppa vil ha løslatt, Sajida al-Rishawi, ble dømt til døden i 2006 for å ha deltatt i et selvmordsangrep-forsøk på et hotell i 2005. 60 personer ble drept, ifølge USA Today.

*Saken oppdateres.