IS-gruppe la ut video av bortført franskmann

Krever at Frankrike avslutter angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En militant gruppe som hevder å være tilknyttet IS, har lagt ut en video med franskmannen som søndag ble bortført i Algerie. Gruppen krever at Frankrike avslutter angrepene i Irak, melder NTB via nyhetsbyrået AFP.

Det franske utenriksdepartementet, som tidligere mandag slo fast at en 55 år gammel franskmann var bortført i Algerie, kunne ikke umiddelbart bekrefte at videoen er ekte.

Franskmannen sier i videoen at han er blitt tatt til fange av gruppen Kalifatets soldater i Algerie, som skal være tilknyttet Den islamske staten (IS). Gruppen truer med å drepe mannen hvis ikke Frankrike avslutter sine angrep mot IS-mål i Irak.

I filmen som er lagt ut, oppgir mannen navn, alder og fødselsdato og forteller at han ankom Algerie 20. september og ble tatt til fange dagen etter.

- Jeg er i hendene på Jund al-Khilifa, en væpnet algerisk gruppe. Denne væpnede gruppen ber meg om å be deg (president François Hollande) om ikke å gripe inn i Irak. De holder meg som gissel, og jeg ber deg, herr president, om å gjøre alt for å få meg ut av denne vanskelige situasjonen, sier mannen, som skal være den savnede 55-åringen i videoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer