IS-gruppe la ut video av bortført franskmann

Krever at Frankrike avslutter angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En militant gruppe som hevder å være tilknyttet IS, har lagt ut en video med franskmannen som søndag ble bortført i Algerie. Gruppen krever at Frankrike avslutter angrepene i Irak, melder NTB via nyhetsbyrået AFP.

Det franske utenriksdepartementet, som tidligere mandag slo fast at en 55 år gammel franskmann var bortført i Algerie, kunne ikke umiddelbart bekrefte at videoen er ekte.

Franskmannen sier i videoen at han er blitt tatt til fange av gruppen Kalifatets soldater i Algerie, som skal være tilknyttet Den islamske staten (IS). Gruppen truer med å drepe mannen hvis ikke Frankrike avslutter sine angrep mot IS-mål i Irak.

I filmen som er lagt ut, oppgir mannen navn, alder og fødselsdato og forteller at han ankom Algerie 20. september og ble tatt til fange dagen etter.

- Jeg er i hendene på Jund al-Khilifa, en væpnet algerisk gruppe. Denne væpnede gruppen ber meg om å be deg (president François Hollande) om ikke å gripe inn i Irak. De holder meg som gissel, og jeg ber deg, herr president, om å gjøre alt for å få meg ut av denne vanskelige situasjonen, sier mannen, som skal være den savnede 55-åringen i videoen.

Den 55 år gamle franskmannen ble bortført søndag kveld, mens han gikk tur i Tizi Ouzou-provinsen ved fjellområdet Kabylie.
Meldingen om bortføringen kommer kort tid etter at ekstremistene i Den islamske staten (IS) oppfordret til drap på franskmenn og borgere i andre land i den USA-ledede koalisjonen mot IS.

- Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for kidnappingen, heter det i en uttalelse fra det franske utenriksdepartementet.
Franske myndigheter ba mandag statsborgere som bor eller reiser i utlandet om å utvise forsiktighet etter de nye truslene fra IS, som kom etter at franske fly har angrepet IS-mål i Irak.

Fransk UD opplyser at det har sendt et varslingsnotat til landets ambassader i rundt 30 land i Afrika og Midtøsten.

(NTB)