Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- IS-hackere la ikke hemmelig informasjon på nettet

IS-sympatisører hacket USAs Central Command.

IKKE LEKKET: USAs Central Command sier ingen klassifisert informasjon ble lagt ut på nettet da en gruppe som sympatiserer med IS hacket seg inn på dens kontoer på sosiale medier.. Foto: AFP PHOTO / HANDOUT TWITTER
IKKE LEKKET: USAs Central Command sier ingen klassifisert informasjon ble lagt ut på nettet da en gruppe som sympatiserer med IS hacket seg inn på dens kontoer på sosiale medier.. Foto: AFP PHOTO / HANDOUT TWITTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs Central Command sier ingen klassifisert informasjon ble lagt ut på nettet da en gruppe som sympatiserer med IS hacket seg inn på dens kontoer på sosiale medier.

- Vår foreløpige vurdering er at ingen hemmeligstemplet informasjon ble lagt ut og at ikke noe av informasjonen kom fra CENTCOMs server eller sosiale medie-sider, heter det i en uttalelse fra Central Command (CENTCOM) mandag.

CENTCOM har ansvaret for USAs militære aktivitet i Nord-Afrika, Midtøsten og Sentral-Asia, som inkluderer områder hvor en USA-ledet koalisjon gjennomfører luftangrep mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) i Irak og Syria.

Tidligere mandag ble CENTCOMs Twitter-konto kontrollert i en kortere periode av en gruppe som kaller seg Cyberkalifatet. Gruppen har sendt ut meldinger som hyller IS og sier den fortsetter sin jihad på nettet. CENTCOMs logo ble byttet ut med et bilde av en person med tildekket ansikt, en IS-logo og teksten «Jeg elsker dere, IS».

Hackingen blir ansett som «cybervandalisme» som ikke hadde noen operasjonelle følger, sier CENTCOM.

Interne dokumenter «Amerikanske soldater, vi kommer, vær på vakt!» og «Vi gir oss ikke. Vi vet alt om dere, konene deres og barna deres» er blant meldingene som ble lagt ut.

I tillegg er det som ser ut til å være interne dokumenter blitt publisert, inkludert lister over navn og adresser på pensjonerte generaler.

Også dokumenter som tilsynelatende viser etterretning om Nord-Korea og Kina er lagt ut på Twitter.

Gruppen har også hacket en YouTube-konto som tilhører CENTCOM. Her har de lagt ut det som ser ut til å være flere jihadistiske propagandavideoer.

CENTCOM viser til at nettstedene ikke er tilknyttet forsvarsdepartementet. servere.

FBI etterforsker Det føderale politiet i USA, FBI, opplyser mandag at de etterforsker hackingen av Twitter og YouTube-kontoene. FBI sier i en uttalelse at det jobber med forsvarsdepartementet Pentagon for å «avgjøre arten og omfanget» av hendelsen.

Det tok omtrent tre kvarter fra Twitter-kontoen ble hacket til den ble stengt av Twitter mandag kveld. Pentagon kaller hendelsen pinlig, men sier den ikke utgjør noen sikkerhetstrussel.

Både Twitter og YouTube-kontoen midlertidig stengt etter angrepet. Oberst Patrick Ryder sier til ABC News at forsvaret tar «nødvendige grep for å håndtere saken».

Central Command har sitt hovedkvarter i Tampa i Florida, men har baser i hele regionen den dekker. Krigene i Irak og Afghanistan er noe av den militære innsatsen som har vært ledet av CENTCOM.

(NTB)