IS har brent den jordanske piloten levende, innestengt i et bur

Maskerte terrorister satte fyr på buret.

SER NED: Det som skal være den jordanske piloten Moaz al-Kasasbeh, står innestengt i et stort, svart bur. Han ser ned, før en IS-terrorist tenner på en stripe med brennbar væske som leder til buret der den antatte 26-åringen står. Foto: Skjermdump
SER NED: Det som skal være den jordanske piloten Moaz al-Kasasbeh, står innestengt i et stort, svart bur. Han ser ned, før en IS-terrorist tenner på en stripe med brennbar væske som leder til buret der den antatte 26-åringen står. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorgruppa Den islamske staten (IS) har drept den jordanske piloten Moaz al-Kassasbeh (26). Han ble brent levende, innelåst i et bur.

Det hele blir vist i en video terroristene publiserte tirsdag, ifølge Daily Beast.

I en oransj heldress kan piloten ses inne i et svart, stort bur. En antatt terrorist ikledd kamuflasjeklær og med maske for ansiktet, bruker en fakkel til å tenne på en stripe med brennbar væske fram til buret der piloten er innestengt. Rundt ham oppstår et hav av flammer.

Ifølge BBC bekreftes det på jordansk TV at piloten er drept. Ifølge kanalen skjedde drapet for en måned siden.

Styrtet i IS-område IS tok piloten til fange da F16-flyet hans krasjet da han kjempet mot jihadister over nordlige Syria i jula. Han krasjet like ved terrorgruppas hovedkvarter i Raqqa.

I forrige uke truet terroristene i en video med å drepe både piloten og den japanske journalisten Kenji Goto, som hadde reist ned for å redde en annen japaner som var tatt til fange. Begge japanerne er også drept, Goto ble halshugget i helga.

IS' krav for å spare Goto og piloten al-Kassasbeh, var at Sajida al-Rishawi, som ble dømt til døden i 2006 for et mislykket selvmordsangrep, skulle bli sluppet ut av fengsel i Jordan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer