- IS har drept minst 164 sivile i Kobani

Minst 164 sivile, de fleste av dem kurdere, skal ha blitt skutt og drept av IS-krigere i og rundt den syriske byen Kobani på grensen til Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) kaller massedrapene de to siste dagene for et av IS' verste angrep på sivile noensinne i Syria.

De aller fleste drapene skjedde inne i byen Kobani, der flertallet av befolkningen er syriske kurdere. Kobani, som på arabisk heter Ayn al-Arab, ligger nordvest i Syria. IS-krigerne infiltrerte grensebyen ikledd syriske opprørsgruppers reformer, og flere sivile ble drept mens de lå og sov, hevder den kurdiske tjenestemannen Idriss Nassan.

- De skilte ikke mellom kvinner, spedbarn eller eldre, sier den kurdiske Nassan til nyhetsbyrået DPA på telefon fra Kobani fredag.

Samtidig innledet den ytterliggående opprørsgruppa IS et voldsomt angrep på den regjeringskontrollerte byen Hasaka, som ligger nordøst i landet.

Barn Massedrapet i Kobani regnes for å være utført som hevn etter at en kurdisk milits har påført IS en rekke tap i Syria de siste ukene. Minst 138 sivile er skutt og drept siden IS gikk til angrep på Kobani torsdag, ifølge SOHR. Mange av dem ble funnet døde i hjemmene sine eller i byens gater.

I tillegg ble 26 mennesker likvidert i landsbyen Berxbutan, rundt 35 kilometer sør for Kobani, opplyser eksilgruppa, som overvåker krigen fra London gjennom et aktivistnettverk på bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer