- IS har inntatt Libya

Er i ferd med å spre seg vestover, melder CNN.

I LIBYA: IS-tilhengere har inntatt Derna i Libya. Dette bildet ble tatt 3. oktober, ifølge Reuters, og skal vise en gruppe som nå har sluttet seg til IS. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix
I LIBYA: IS-tilhengere har inntatt Derna i Libya. Dette bildet ble tatt 3. oktober, ifølge Reuters, og skal vise en gruppe som nå har sluttet seg til IS. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremistgruppa Den islamske stat (IS) er i ferd med å spre seg mot Libya, og noen lojale opprørere har nå tatt kontroll over byen Derna i Libya, melder CNN.Det svarte flagget til Den islamske staten (IS) vaier over offentlige bygninger og politibiler har fått påklistret IS-merke i byen Derna, som ligger øst i Libya, mellom storbyen Benghazi og grensa til Egypt.

Gruppa som har heiset IS-flagg i Libya har navnet Shoura-rådet av Islamsk Ungdom, som tidligere var en del av islamistnettverket Ansar al-Sharia. Ansar al-Sharia har base i Benghazi i Libya, men har også hatt aktive grupper i Algerie, Yemen, Tunisa og Egypt.

800 lokale krigere Opprørere som er lojale mot IS har utnyttet kaoset som har rådet i landet i lengre tid til å ekspandere vestover og har nå tatt total kontroll over byen, opplyser libyske kilder til CNN.

I tillegg til offentlige bygninger kontrollerer opprørerne også domstoler, skoler og andre utdanningsinstitusjoner samt den lokale radiostasjonen.

Ifølge kilder TV-stasjonen har snakket med, har IS om lag 800 lojale krigere i Derna, melder NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer