- IS har kidnappet fire nye utlendinger i Syria

En danske, en japaner og to italienske kvinner er terrororganisasjonens nye gisler.

NYE GISLER:  Den ekstremistsiske terrorgruppa Den islamske staten (IS) har de siste dagene tatt fire nye gisler. Disse skal ha blitt fraktet til IS' hovedsete i Raqqa, Syria. Foto: Reuters/Scanpix
NYE GISLER: Den ekstremistsiske terrorgruppa Den islamske staten (IS) har de siste dagene tatt fire nye gisler. Disse skal ha blitt fraktet til IS' hovedsete i Raqqa, Syria. Foto: Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har krigere fra den ekstreme gruppa Den islamske stat (IS) kidnappet fire nye utlendinger i nærheten av den syriske byen Aleppo, melder The Guardian.

Dermed skal terrororganisasjonen som for to dager siden henrettet den amerikanske fotografen James Foley nå ha så mange som 20 utelandske borgere som gisler. De fire som er kidnappet de siste dagene er to italienske kvinner, en danske og en japansk borger. De fire er enten journalister, fotografer eller hjelpearbeidere.

Fraktet til Raqqa De fire nye kidnappede skal nå ha blitt fraktet til den syriske byen Raqqa, som er stedet der IS har sitt hovedsete.

I løpet av de siste seks månedene har minst ti gisler blitt frigitt etter langvarige forhandlinger der IS har krevd løsepenger. En av de frigitte gislene sier ifølge The Guardian at den britiske mannen som man nå antar drepte James Foley var en av tre briter som også fraktet ham til Raqqa mens han var i fangenskap.

Frykter nytt gisseldrap I motsetning til franske og danske myndigheter, forhandler ikke USA og Storbritannia med gisseltakere. Nå frykter amerikanske myndigheter at nok en amerikaner kan bli drept på verste vis. I skrekkvideoen der James Foley blir drept, vises også den amerikanske Midtøsten-journalisten Steven Sotloff. Han har bodd i den islamske verden i flere år, og snakker arabisk.

Sotloff har reist inn og ut av Syria mange ganger, og det var på en tur fra den tyrkiske grensa og inn mot Syrias gamle finanshovedstad Aleppo han ble tatt som gissel. Det var 4. august 2013.

I videoen sier Foleys antatte morder at Sotloffs liv er avhengig av president Barack Obamas neste trekk i Irak.

Obama har gitt ordre til bombing av posisjonene til IS, Den islamske stat, kalifatet som de ekstremistiske sunni-muslimene har opprettet i store deler av Syria og Irak.