Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- IS har mistet 1 prosent av territoriet i Irak

Etter at bombing av ekstremistene startet i fjor.

IS: Opprørsgruppa IS har bare mistet 1 prosent av territoriet sitt i Irak etter at USA og landets allierte begynte å bombe ekstremistene i fjor. Foto: AP Photo, File
IS: Opprørsgruppa IS har bare mistet 1 prosent av territoriet sitt i Irak etter at USA og landets allierte begynte å bombe ekstremistene i fjor. Foto: AP Photo, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsgruppa IS har bare mistet 1 prosent av territoriet sitt i Irak etter at USA og landets allierte begynte å bombe ekstremistene i fjor.

Det opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon, som mener flyangrepene har hindret IS i å erobre enda større områder.

I dag kontrollerer ekstremistene om lag 55.000 kvadratkilometer i Irak, et område på størrelse med Kroatia. Kurdiske peshmerga-styrker har gjenerobret områder som til sammen utgjør 700 kvadratkilometer, hovedsakelig i Nord-Irak.

- Jeg tror vi alle erkjenner at dette er en liten prosentandel av totalen. Men vi har bare holdt på i seks-sju måneder, sier den amerikanske admiralen John Kirby.

En rekke vestlige og arabiske land deltar i den amerikanskledede militæroperasjonen mot IS i Irak. Norge har besluttet å sende 120 soldater som skal være med og trene irakiske soldater.

IS kontrollerer store områder også i Syria, og flere arabiske land deltar i en tilsvarende amerikanskledet militæroperasjon her.

(NTB)