IS har publisert video der de hevder de henretter kidnappet amerikansk journalist

Forsvant i Syria i 2012.

- HENRETTET: En video angivelig postet av Den islamske stat (IS) skal vise henrettelsen av den kidnappede amerikanske fotojournalisten James Foley (42). Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold.
- HENRETTET: En video angivelig postet av Den islamske stat (IS) skal vise henrettelsen av den kidnappede amerikanske fotojournalisten James Foley (42). Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En video som skal være sluppet av den militante organisasjonen Den islamske stat (IS), viser det som skal være henrettelsen av den amerikanske journalisten James Foley (42), som forsvant i Syria i november 2012.

Vidoen av Foleys angivelige henrettelse skal etter kort tid ha blitt fjernet fra YouTube, og det har foreløpig ikke kommet noen bekreftelse på at videoen er ekte, eller om mannen på videoen virkelig er Foley.

Beskjed til USA I 01-tida er videoens autentisitet ikke bekreftet fra offsielt hold, men amerikanske myndigheter sier ifølge Washington Post at de evaluerer den. Storavisa og flere andre tunge amerikanske medier som CNN bruker i natt bilder fra videoen i sin dekning.

I videoen, med tittelen «A Message to America», vises det som skal være henrettelsen av journalisten. Hensikten skal være å sende en beskjed til USA etter at de har gjennomført luftangrep mot IS i Irak.

Mannen i videoen, som IS hevder er Foley, er kledd i oransje klær og står på kne i sanden med en maskert mann ved siden av seg. Han sender en hilsen til sin familie, og sier han gjerne skulle ha sett dem én gang til. Han plasserer også skylden for sin egen henrettelse på USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer