HEVDER IS ER STYRKET: Syrias president Bashar al-Assad sier i et intervju med en amerikansk TV-kanal at Den islamske staten (IS) har fått mange nye rekrutter siden USAs flyangrep startet. Foto:  EPA/SYRIAN ARAB NEWS AGENCY /
HEVDER IS ER STYRKET: Syrias president Bashar al-Assad sier i et intervju med en amerikansk TV-kanal at Den islamske staten (IS) har fått mange nye rekrutter siden USAs flyangrep startet. Foto: EPA/SYRIAN ARAB NEWS AGENCY /Vis mer

- IS har styrket seg etter USAs flyangrep

Det mener Syrias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrias president Bashar al-Assad sier i et intervju med en amerikansk TV-kanal at Den islamske staten (IS) har fått mange nye rekrutter siden USAs flyangrep startet.

Da han på CBS' 60 Minutes ble spurt hvor fordelaktige USAs luftangrep siden september i fjor har vært, svarte Assad at det kan være noen lokale fordeler, men at generelt har IS økt sin virksomhet siden angrepene startet.

Se grafikk: Dette er partene i Syria-krigen

I intervjuet sa Assad, som har kjempet mot islamistiske og andre opprørere siden 2011, at noen beregninger viser at IS får 1.000 nye rekrutter hver måned.

Han viste til at IS ekspanderer ikke bare i Irak, men også i Libya, og at flere al-Qaida-tilknyttede organisasjoner har kunngjort sin støtte til IS.

USA søker en forhandlingsløsning i Syria som ikke inkluderer Assad. Men USA har samtidig gjort det klart det siste året at hovedprioriteringen framover er å nedkjempe IS.

På spørsmål om hvor lenge han vil bli sittende ved makten, svarte Assad:

- Så lenge jeg har folkets støtte. Så lenge jeg står for syriske interesser og verdier.

Og på spørsmål om hvordan han kan fastslå hvor mye støtte han har blant syrerne, svarte han:

- Jeg fastslår ingenting. Jeg føler. Jeg er i kontakt med dem.

Seks svarer: Hva må til for å stoppe krigen i Syria?

(NTB)