IS har tatt amerikansk hjelpearbeider til gissel

Krever 40 millioner og dømt fange løslatt.

 KIDNAPPET:  Den islamske stat (IS) har tatt en 26 år gammel amerikanske hjelpearbeider til gissel. Foto:AFP / NTB Scanpix.
KIDNAPPET: Den islamske stat (IS) har tatt en 26 år gammel amerikanske hjelpearbeider til gissel. Foto:AFP / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den islamske stat (IS) har tatt en 26 år gammel amerikanske hjelpearbeider til gissel, og krever 40 millioner kroner for at hun skal løslates, skriver The Guardian.

26-åringen ble kidnappet mens hun gjorde humanitært arbeid i Syria for et år siden.

Krever fange løslatt I tillegg til løsepengene krever IS at Aafia Siddiqui, en pakistansk nevrolog som i 2010 ble dømt til 86 års fengsel i USA, løslates.

Han ble blant annet dømt for å ha forsøkt å drepe en amerikansk soldat i Afghanistan i 2008.

Familien har bedt om at identiteten hennes ikke blir kjent, skriver ABC News. USAs politikk er å ikke betale løsepenger for løslatelse av gisler.

Sjokkert verden Med sin ekstreme brutalitet og sitt velsmurte propagandaapparat har IS sjokkert en hel verden.

Det er for lengst blitt klart at IS - tidligere ISIL - ikke er en ordinær terrorgruppering, men har vokst til en styrtrik organisasjon med ideologiske skylapper som skygger totalt for den menneskelige lidelsen de skaper med sin framferd.

Egne bedrifter føres i sirlige regnskaper. Jakten på den religiøse minoriteten jezidiene, antar nå formen av et folkemord.

Etter at IS publiserte videoen som viser det barbariske drapet på den amerikanske journalisten James Foley, tok sosiale medier-gigantene Twitter, Facebook og Youtube grep, og stengte alle kontoer som sprer slikt innhold.

Terrororganisasjonen jobber likefullt etter en detaljert strategi for å nå ut via andre kanaler.

Selv om IS har sjokkert en helt verden, er de ikke uten svakheter.