- IS henrettet 100 utenlandske krigere for å ha forsøkt å flykte

Passbrenning eller en kule i hodet skal hindre angrende krigere å vende hjem.

SKAL HA HENRETTET 100:  Bildet viser angivelig en massehenrettelse i Irak i sommer. Nå skal IS ha henrettet 100 utenlandske krigere. FOTO: NTB SCANPIX
SKAL HA HENRETTET 100: Bildet viser angivelig en massehenrettelse i Irak i sommer. Nå skal IS ha henrettet 100 utenlandske krigere. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekstremistgruppa Den islamske stat (IS) skal ha henrettet 100 utenlandske krigere, sine egne krigere, etter at de forsøkte å flykte fra opprørsbastionen Raqqa i Syria. 

Det melder flere internasjonale medier etter at den britiske avisa Financial Times (FT) først rapporterte om episoden. De baserer seg på en kilde som er aktivist og motstander av både IS og Assad-regimet i Syria. 

Brenner pass Det har oppstått misnøye blant flere utenlandske krigere som har sluttet seg til jihadistene, men IS ønsker ikke å la dem reise hjem. Det har de siste månedene kommet flere rapporter om krigere som holdes ufrivillig i forvaring eller henrettes.

Danske PET (Politiets Efterretningstjeneste) - som er søstertjenesten til norske PST (Politiets sikkerhetstjeneste) - bekreftet i sommer at de kjenner til at danske Syria-krigere har blitt henrettet når de har forsøkt å forlate den fryktede terrorgruppa.

- Vi er kjent med problemstillingen, sa seniorrådgiver Siv Alsén i PST til Dagbladet i sommer. 

Dagsavisen skrev i september at fremmedkrigere rutinemessig blir fratatt pass ved ankomst leiren, eller oppfordret til å brenne dem - noe som gjør det vanskeligere å komme seg ut. Avisa er kjent med at flere norske unge menn og kvinner som har sluttet seg til IS i Syria, forsøker å komme hjem til Norge igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer