IS hevder å ha halshogd den japanske journalisten Kenji Goto (47)

Ble tatt til fange av terroristene da han prøvde å redde kameraten.

HENRETTES: Japanske myndigheter jobber nå med å verifisere henrettelsesvideoen, som er publisert på nettet. Foto: Skjermdump
HENRETTES: Japanske myndigheter jobber nå med å verifisere henrettelsesvideoen, som er publisert på nettet. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Islamister sprer nå en video på nettet som hevdes å vise henrettelsen av den japanske journalisten Kenji Goto (47).

Goto dro til Syria seint i oktober i fjor for å forsøke å hjelpe sin savnede venn Haruna Yukawa (42), som var tatt til gissel av IS og ble henrettet i forrige uke.

Japanske myndigheter har jobbet på spreng for å få reddet ut Goto, som nå tilsynelatende er død. Landets ledelse er kalt inn til hastemøte.

Publiserte grotesk video IS har publisert en grotesk video som skal vise henrettelsen, og japanske myndigheter jobber med å verifisere den. Samtidig har jihadister allerede begynt å spre bilder av den døde kroppen på sosiale medier.

I propagandavideoen, etter teksten «en beskjed til den japanske regjeringen», hevder terrorgruppa at det er politikken til den japanske statsministeren, Shinzo Abe, som gjorde at de tok livet av journalisten. Det fordi Japan har engasjert seg i krigen mot IS. Terrorgruppa sier også at alle japanere nå er terrormål.

- La marerittet for Japan begynne, sier en svarkledd mann med britisk aksent i videoen.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer