Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

London-terroren

IS hevder å stå bak London-angrepet

Ekstremistgruppen IS sier den står bak angrepet i London som kostet sju mennesker livet lørdag kveld, melder Reuters.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekstremistgruppen IS har framsatt påstanden gjennom ett av sine propagandaorganer, ifølge Reuters.

Påstandene fra IS er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Utspillet fra ekstremistgruppen kommer i etterkant av at London-politiet meldte at tolv personer er arrestert i forbindelse med angrepet.

Dette inkluderer følgende syv kvinner mellom 19 og 60 år, samt fem menn i aldersgruppen mellom 27 og 55. Blant disse er en mann på 55 som ble sluppet fri uten å bli siktet for lovbrudd.

Samtlige pågripelser er gjort i forstadsbyen Barking. I meldingen fra politiet heter det også at etterforskere for øyeblikket undersøker fire bosteder.

- Politifolk har jobbet hardt for å undersøke åstedene, skriver politiet i pressemeldingen.

Sju personer ble drept og 48 såret i terrorangrepet i London lørdag kveld. Tre gjerningsmenn kjørte inn i en folkemengde med en varebil på London Bridge, før de etterpå gikk ut av bilen og angrep tilfeldige mennesker med kniv i området Borough Market.

Flere utlendinger er blant de drepte og sårede. Søndag kveld var fortsatt 36 innlagt på sykehus og tilstanden er kritisk for 21 av dem, opplyser britiske helsemyndigheter, ifølge NTB.

Åtte minutter etter at angrepet fant sted, ble de tre mistenkte terroristene skutt og drept av politiet.

Ifølge BBC, har politiet identifisert de tre gjerningsmennene som sto bak angrepet. Politiet vil imidlertid ikke gå ut med navnene på de tre ennå, ifølge kanalen.

Hele Norges coronakart