IS hevder at bombe skjult i brusboks forårsaket Sinai-styrten

Publiserte bilde i dag.

 FLYVRAK:  Dette bildet viser vraket av Metrojet-flyet A321, som styrtet over Sinai-halvøya i Egypt 31. oktober i år. Alle 224 om bord, de fleste av dem russere, døde i styrten. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/Files
FLYVRAK: Dette bildet viser vraket av Metrojet-flyet A321, som styrtet over Sinai-halvøya i Egypt 31. oktober i år. Alle 224 om bord, de fleste av dem russere, døde i styrten. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/FilesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 31. oktober døde 224 mennesker etter at et charterfly styrtet over Sinaihalvøya i Egypt, en aksjon som blant annet russiske myndigheter har tilskrevet IS.

I dag har den fundamentaliske grupperingen publisert et bilde som de hevder er bomba som ble brukt til å skyte ned det russiske flyet.

Bildet, som viser en brusboks og eksplosiver, er publisert i IS-magasinet Dabiq.

Putin lover hevn President Vladimir Putin lovet hevn og opptrapping i Syria da han tidligere i uka første gang bekreftet at en bombe gikk av i flyet.

- Vi vil jakte på dem uansett hvor de måtte gjemme seg. Vi vil finne de skyldige bak terrorangrepet på Sinaihalvøya hvor som helst i verden og straffe dem, sa Putin, som kaller angrepet for «en av de blodigste forbrytelsene».

De siste dagene har russerne gjennført massive tokt i Syria, og de hevder å ha slått ut flere sentrale IS-lokaler.

Ikke tidligere konkludert Vestlige etterretningskilder har tidligere uttalt at ei bombe i lasterommet kan ha vært årsaken til at flyet gikk ned, og at terrororganisasjonen IS kan ha stått bak, men ingenting er blitt bekreftet offisielt.

Både Egypt og Russland har tidligere vært forsiktige med å konkludere om flystyrten var et terrorangrep. Egypt har imidlertid tidligere bekreftet at det høres bråk på lydopptaket fra cockpiten - noe som tydet på et terrorangrep.

For to uker siden siterte amerikanske CNN anonyme etterretningskilder i USA på at det er «99,9 prosent sikkert» at det faktisk var ei bombe som var årsaken flight 9268 med 224 personer om bord styrtet.