IS-FLAGG: Myndighetene anslår at rundt 90 australske statsborgere kjemper på IS' side i Syria og Irak. Bildet viser soldater som poserer foran et flagg, ofte brukt av IS-tilhengere, og er ikke relatert til den 18 år gamle australieren. Foto: REUTERS/Thaier Al-Sudani
IS-FLAGG: Myndighetene anslår at rundt 90 australske statsborgere kjemper på IS' side i Syria og Irak. Bildet viser soldater som poserer foran et flagg, ofte brukt av IS-tilhengere, og er ikke relatert til den 18 år gamle australieren. Foto: REUTERS/Thaier Al-SudaniVis mer

IS hevder australsk tenåring ble selvmordsbomber

Australske myndigheter undersøker opprørsgruppa IS' påstand om at en australsk tenåring døde etter å ha sprengt seg selv i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS offentliggjorde onsdag et bilde som angivelig viste den 18 år gamle australieren før han gjennomførte angrepet mot en irakisk hærenhet i byen Ramadi vest i landet.

- Jeg kan bekrefte at den australske regjeringen forsøker å skaffe uavhengige bekreftelser på rapportene om at en 18-åring fra Melbourne er blitt drept av en selvmordsbombe i Midtøsten, sier Australias utenriksminister Julie Bishop torsdag.

Myndighetene anslår at rundt 90 australske statsborgere kjemper på IS' side i Syria og Irak, hvorav 20 antas å være døde.

(NTB)