IS hevder de smugler terrorister på flyktningbåter. - De er i Europa for å realisere våre trusler om angrep

- De kommer til Italia, før de setter kursen mot Sverige og Tyskland.

TERRORORGANISASJON: Bekymringene for at fremmedkrigere, som har sluttet seg til IS, skal returnere til hjemlandene sine og utføre terrorangrep, øker. En IS-operatør har fortalt hvordan gruppa angivelig smugler krigere inn i Europa. Her en IS-kriger i Mosul i Irak. Foto: Reuters/NTB Scanpix
TERRORORGANISASJON: Bekymringene for at fremmedkrigere, som har sluttet seg til IS, skal returnere til hjemlandene sine og utføre terrorangrep, øker. En IS-operatør har fortalt hvordan gruppa angivelig smugler krigere inn i Europa. Her en IS-kriger i Mosul i Irak. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den islamske stats (IS) brutale frammarsj i Irak og Syria har vekket kraftig internasjonal bekymring det siste året.

I tillegg til at terrororganisasjonen har hatt et sterkt grep i flere områder i landene, har de også et utstrakt ønske om å danne et islamsk kalifat, med IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi som leder for alle verdens muslimer.

Men IS ser også utenfor egne landegrenser, og har i ei tid truet Vesten med terrorangrep. I et intervju med amerikanske Buzzfeed, forteller en syrisk menneskesmugler, engasjert av IS, hvordan terroristene angivelig kommer seg inn i Europa.

- Smugles med flyktninger IS-operatøren som ifølge nettstedet befinner seg i Tyrkia, smugler IS-krigere ved hjelp av flyktningbåter som skal inn i Europa.

- De smugles i små grupper fra Tyrkia. Vi gjemmer dem på lasteskip fylt med hundrevis av flyktninger, sier mannen i 30-åra, ifølge Buzzfeed.

Nettstedet opplyser også at to andre menn forteller at de har hjulpet terroristsmugleren.

- Krigerne har som mål å realisere truslene fra IS om angrep i Vesten. Hvis noen angriper meg, vil jeg selvsagt angripe dem tilbake, forteller den anonyme IS-operatøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer