Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i Berlin:

IS hevder de står bak terrorangrepet i Berlin

Melder flere nyhetsbyråer.

JULEMASSAKREN: En person er pågrepet for å ha kjørt en lastebil gjennom et julemarked i Berlin. Minst 12 mennesker ble drept og 48 skadd. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reuters, AFP og Sky News melder i kveld at IS hevder de står bak terrorangrepet i Berlin.

IKKE REDD: Folkene vi traff i Berlin nekter å la frykten styre dem i hverdagen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

IS' eget nyhetsbyrå Amaq hevder at en av deres soldater utførte angrepet mot julemarkedet, skriver Reuters.

Mistenkt løslatt

I går ble en 23 år gammel mann pågrepet for terrorangrepet, men i kveld ble han løslatt. Mannen skal være en pakistansk asylsøker.

23-åringen har hele tiden nektet for å hatt noe med angrepet å gjøre, men likevel valgte politiet å gå ut med navnet hans: «Naved B».

Rundt kl 20 i går kveld kjørte en lastebil inn i en folkemengde på et julemarked ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin. Tolv personer ble drept og 45 personer ble såret.

Tidligere i dag hadde politiet pressekonferanse om terrorangrepet. Da sa påtaleansvarlig i saken, Peter Frank at de ikke vet om det står en eller flere gjerningspersoner bak angrepet. Foreløpig har ikke tysk politi pågrepet noen.

Motiv

ANGREP: Folk legger ned blomster og lys på Breitscheidplatz der angrepet i går skjedde. Foto: EPA / NTB Scanpix
ANGREP: Folk legger ned blomster og lys på Breitscheidplatz der angrepet i går skjedde. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge den tyske avisa Die Welt har sikkerhetsmyndighetene tidligere formodet at angrepet på julemarkedet i Berlin islamistisk motivert.

Peter Frank skal ha sagt at gjerningsmannens framgangsmåte, og det faktum at angrepet skjedde på et julemarked, gjør at han tror det var en islamistisk motivert handling.

Frank understreker imidlertid at dette er antagelser og at angrepet må etterforskes.

Som følge av terrorangrepet har politiet høynet sikkerheten i Berlin, men julemarkedene rundt om i byen vil fortsatt holde åpent.

I går sa en politikilde til avisa Die Welt at en bevæpnet gjerningsmann er på frifot, og at han fortsatt kan gjøre mye skade.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!