IS inntar palestinsk flyktningleir ved Damaskus

Kontrollerer nå flere hovedgater i leiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsgruppa Den islamske staten (IS) har tatt kontroll over mesteparten av den palestinske flyktningleiren Yarmouk rett utenfor Damaskus, opplyser flere kilder.

De ytterliggående islamistene innledet angrepet tirsdag morgen, ifølge en PLO-representant.

- IS-krigere startet et angrep i morges og overtok mesteparten av leiren, sier Anwar Abdel Hadi, politisk leder for Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO) i Damaskus.

- De nådde det palestinske sykehuset og 15. gate, som er i sentrum av leiren, føyer han til.

Et øyenvitne sier at opprørere fra Nusrafronten, en annen ytterliggående opprørsgruppe med bånd til al-Qaida, sluttet seg til IS under kampene.

- Fortsatt kamper Ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) kontrollerer IS nå flere hovedgater i leiren. Eksilgruppen meldte tirsdag at det fortsatt pågikk kamper mellom de ytterliggående islamistene og det som trolig er palestinske opprørere.

Yarmouk er opprinnelig en flyktningleir for palestinere, men har med årene også blitt bosted for mange syrere. Leiren fungerer i praksis som en bydel i Damaskus, og ligger bare 6 kilometer unna sentrum av den syriske hovedstaden.

Beleiring Området er på bare 2 kvadratkilometer, men hadde før krigen om lag 150.000 innbyggere. Nå er det kun 18.000 sivile igjen. Det skyldes at leiren i nesten to år har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker.

Kun en sjelden gang slipper FN inn med humanitær hjelp, noe som har ført til mangel på mat, vann og medisiner og svært vanskelige forhold for innbyggerne.

En avtale med regimet i februar 2014 førte til at opprørsgrupper forlot området. Palestinske grupperinger som også er imot regimet, ble igjen.

- Dør av sult Amnesty International meldte i fjor at 128 mennesker har dødd av sult i leiren. Andre har mistet livet som følge av medisinmangel.

- Livet i Yarmouk har utviklet seg til en desperat kamp mot sultedød for i underkant av 20.000 sivile som er fanget i en felle uten fluktveier, uttalte Ina Tin, seniorrådgiver i Amnesty International, for ett år siden.

(NTB)