IS-inspirert knivangrep i Sydney

En 22 år gammel mann er pågrepet etter å ha knivstukket en politimann i Sydney i Australia. Angrepet, som skjedde lørdag, beskrives som «inspirert av» ekstremistgruppa IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 59 år gamle politimannen som ble knivstukket får behandling på sykehus for alvorlige skader.

22-åringen er siktet for å ha gjennomført en terrorhandling og drapsforsøk.

– Vi vet at denne personen har en sterk ekstremist-overbevisning inspirert av IS, sier visepolitimester Catherine Burn i delstatspolitiet i New South Wales. Hun sier at politiet har beslaglagt en «stor kniv»

Hendelsen kommer to dager etter at en 18 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha fremsatt ekstremistiske trusler ved Operahuset i Sydney.

I forkant av dette hadde et engelskspråklig magasin som knyttes til IS pekt ut kjente australske steder hvor tilhengere ble oppfordret til å drepe folk.

– Drep dem på MCG (cricketbanen i Melbourne), på SCG (cricketbanen i Sydney), ved Operahuset i Sydney, og til og med i bakgårdene deres, heter det i meldingen.

Politiet omtaler lørdagens knivangrep som en ny type utfordring for politiet.

– Dette er terrorens nye ansikt. Dette er en person, som er kjent for politiet for noen saker, som av en eller annen grunn blir inspirert til å handle, sier Burn. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer