MISTER LAND: I løpet av året vil IS miste kontrollen over både «hovedstaden» Raqqa i Syria og de irakiske byene Falluja og Mosul, spår Dniz Serinci, som har skrevet boka «Terrorens kalifat». Foto: Scanpix
MISTER LAND: I løpet av året vil IS miste kontrollen over både «hovedstaden» Raqqa i Syria og de irakiske byene Falluja og Mosul, spår Dniz Serinci, som har skrevet boka «Terrorens kalifat». Foto: ScanpixVis mer

- IS kan bli farligere for Europa uten egne landområder

Det tror dansk forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Den islamske staten (IS) har vært på defensiven de siste månedene, kontrollerer gruppa fortsatt store landområder med et stort antall innbyggere i Syria og Irak. Ekstremistene kaller denne «staten» for sitt kalifat.

Men i løpet av året vil IS miste kontrollen over både «hovedstaden» Raqqa i Syria og de irakiske byene Fallujah og Mosul, spår Dniz Serinci, som har skrevet boka «Terrorens kalifat». Dette betyr likevel ikke at ekstremistene ikke lenger vil utgjøre en trussel.

- IS får enda større grunn til å hate Vesten, siden kalifatet som de ønsket, ikke får lov til å eksistere, sier Serinci.

IS er også etablert i Libya, hvor gruppa kontrollerer kystbyen Sirte. Serinci, som er forfatter og journalist, tror gruppa kan bruke basen i Libya til å fortsette å planlegge terrorangrep i Europa og angripe skipstrafikken i Middelhavet.

(NTB)