IS-krigere oppfordrer til terrorangrep i Frankrike

- Vil benytte enhver anledning til å kappe hodene av dere.

PROFESJONELT UTFORMET: Videoen er laget av IS' mediebyrå, er filmet fra flere vinkler og er i høy kvalitet. Foto: Skjermdump
PROFESJONELT UTFORMET: Videoen er laget av IS' mediebyrå, er filmet fra flere vinkler og er i høy kvalitet. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en ny profesjonelt laget video fra PR- og mediaavdelingen til Den islamske stat (IS), Al Hayat Media Center, kommer franske islamister med nye trusler om terror på fransk jord.

- Hva venter dere på, sier en av islamistene, som bruker navnet Abu Osama al-Faransi, til franske muslimer som ikke har sluttet seg til terrorgruppa. Rekrutteringsbudskapet gjentas flere ganger i videoen, der det også framsettes trusler og der islamistene brenner sine franske pass på bålet:

- Så lenge dere fortsetter å bombe oss vil dere aldri kunne slå dere til ro, sier Abu Maryam al-Faransi, som sitter ved siden av.

- De hellige krigerne verden rundt vil ikke nøle, men vil benytte enhver anledning til å kappe hodene av dere, sier han.

Terrorangrep i Frankrike Truslene rettes mot alle fiender av islam - spesielt i Frankrike. En annen av terroristene ber i klartekst sine meningsfeller om å utføre angrep «innen Frankrikes grenser».

- Terroriser dem, la frykten holde dem våkne om natta, sier IS-krigeren, som navngis som Abu Salman.

 Frankrike økte i går sitt bidrag til kampen mot IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer