Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-krigere oppfordrer til terrorangrep i Frankrike

- Vil benytte enhver anledning til å kappe hodene av dere.

PROFESJONELT UTFORMET: Videoen er laget av IS' mediebyrå, er filmet fra flere vinkler og er i høy kvalitet. Foto: Skjermdump
PROFESJONELT UTFORMET: Videoen er laget av IS' mediebyrå, er filmet fra flere vinkler og er i høy kvalitet. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny profesjonelt laget video fra PR- og mediaavdelingen til Den islamske stat (IS), Al Hayat Media Center, kommer franske islamister med nye trusler om terror på fransk jord.

- Hva venter dere på, sier en av islamistene, som bruker navnet Abu Osama al-Faransi, til franske muslimer som ikke har sluttet seg til terrorgruppa. Rekrutteringsbudskapet gjentas flere ganger i videoen, der det også framsettes trusler og der islamistene brenner sine franske pass på bålet:

- Så lenge dere fortsetter å bombe oss vil dere aldri kunne slå dere til ro, sier Abu Maryam al-Faransi, som sitter ved siden av.

OPPFORDRER: De franske islamistene truer med terror i hjemlandet, og ber franske muslimer slutte seg til terrorgruppa IS. Foto: Skjermdump
OPPFORDRER: De franske islamistene truer med terror i hjemlandet, og ber franske muslimer slutte seg til terrorgruppa IS. Foto: Skjermdump Vis mer

- De hellige krigerne verden rundt vil ikke nøle, men vil benytte enhver anledning til å kappe hodene av dere, sier han.

Terrorangrep i Frankrike Truslene rettes mot alle fiender av islam - spesielt i Frankrike. En annen av terroristene ber i klartekst sine meningsfeller om å utføre angrep «innen Frankrikes grenser».

- Terroriser dem, la frykten holde dem våkne om natta, sier IS-krigeren, som navngis som Abu Salman.

 Frankrike økte i går sitt bidrag til kampen mot IS.

BRENNER PASSENE SINE: De franske islamistene brenner passene sine på bålet. Foto: Skjermdump
BRENNER PASSENE SINE: De franske islamistene brenner passene sine på bålet. Foto: Skjermdump Vis mer

- Vi har allerede ni kampfly i De forente arabiske emirater, og nå sender vi seks nye fly til Jordan for å styrke bidraget vårt, sa forsvarsminister Jean-Yves Le Drian til det franske parlamentet i går.

To franske islamister var også med i en annen nylig sluppet IS-video. I videoen vises likvideringen av 18 fanger, og angivelig også at den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig har blitt halshugget.

Tusen franskmenn Nærmere 50 franske statsborgere som har kjempet på jihadistenes side, har blitt drept i Syria, ifølge Frankrikes statsminister Manuel Valls.

- Over tusen franske statsborgere er involvert i kampene på jihadistenes side. Vi er dessverre ikke overrasket over at franske borgere er delaktige i dette barbariet, sa Valls i går, ifølge NTB.

Både PST og E-tjenesten har gjort det klart at de frykter terrorangrep inspirert av ellet utført av IS-krigere i Norge, og PST har bekreftet overfor Dagbladet at IS-propagandaen også påvirker norsk ungdom.

For bare noen dager siden kom en britisk islamist med lignende trusler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling