Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS kutter i utbetalingene

- På grunn av den spesielle situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamistgruppa IS har kunngjort at den vil halvere utbetalingene til sine medlemmer i Syria og Irak, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Right (SOHR).

Gruppa, som henter sine opplysninger fra et nettverk av aktivister, helsepersonell og krigere i Syria, har offentliggjort det den sier er en kunngjøring fra IS om kuttene.

- På grunn av den spesielle situasjonen IS opplever, er det tatt en beslutning om å halvere utbetalingene, heter det i den arabiske uttalelsen.

- Det er ingen unntak fra avgjørelsen, uansett posisjon, men utdelingen av mat vil fortsette to ganger i måneden som vanlig, står det videre. Ekstremistgruppa kontrollerer omfattende områder både i Irak og Syria.

Ifølge SOHR-leder Rami Abdulrahman betyr dette at syriske IS-krigere fra nå av vil få 200 dollar i måneden, mens fremmedkrigere vil få utbetalt 400 dollar i måneden.

Pengekrisen kan være utløst av et økt antall luftangrep mot oljeinstallasjoner og infrastruktur i Syria og Irak, både fra russiske og vestlige styrker.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media