IS-siktet kvinne (29) hentes til Norge:

IS-kvinnen som splitter regjeringa

- Hun vender hjem for å sikre barnas liv, helse og fremtid, sier advokaten til den IS-siktede 29 åringen. Hjemreisen hennes har skapt politisk splid i regjeringa.

HENTES HJEM: En 29 år gammel norskpakistansk kvinne og de to barna hennes, er i ferd med å bli hjulpet tilbake til Norge av norske myndigheter. Dette er saken. Foto: NRK, NTB Scanpix, Privat. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter henter hjem en IS-siktet norsk kvinne (29) og hennes to barn fra Syria.

Det ble kjent mandag denne uka, og allerede samme dag skal den 29 år gamle norske kvinnen og de to barna hennes ha blitt geleidet over grensa mellom Syria og Irak.

Ett av de to barna er en syk femåring.

- Mor vender hjem for å sikre barnas liv, helse og fremtid, sier hennes advokat Nils Christian Nordhus til Dagbladet onsdag kveld.

- Vi vil takke alle som har bidratt i kampen for å redde livet til femåringen og hans lillesøster, legger advokaten til.

Politisk splid

Nyheten ble møtt med stor jubel hos både Venstre og KrF, som har kjempet for at gutten skal reddes hjem, selv dersom det betyr at moren blir med.

Men alle er ikke like takknemlige over avgjørelsen. Tvert imot. Saken har skapt politisk splid innad i regjeringa. Frp tok dissens.

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug uttalte at mor «kynisk har brukt sitt barn» i denne saken.

- Frp har vært villig til å hente det syke barnet til Norge. Men vår betingelse har vært at det skal skje uten at moren følger med, sa hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer