Is-kvinnene: - De lager mat og støtter mennene

Seks har reist frivillig fra Norge.

IKKE I KAMP: Det er ingen ting som tyder på at de norske kvinnene på IS' side har deltatt direkte i kamphandlinger. Dette bildet skal vise IS-soldater i Raqqa i Syria. Foto: AP / Militant website
IKKE I KAMP: Det er ingen ting som tyder på at de norske kvinnene på IS' side har deltatt direkte i kamphandlinger. Dette bildet skal vise IS-soldater i Raqqa i Syria. Foto: AP / Militant website Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får bekreftet at minst seks kvinner fra Norge som har meldt seg til tjenestene for Den islamske stat. Kvinnene har ulike bakgrunn.

Det er ikke dokumentert om de norske kvinnene har deltatt i krigs- eller terrorhandlinger i Syria. Norske myndigheter skal ikke ha mottatt informasjon som knytter de norske direkte til våpenbruk.

Men for noen uker siden gikk det svenske sikkerhetspolitiet ut i avisa Expressen og bekreftet at svenske kvinner skal ha deltatt direkte i krigshandlinger.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer