Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«IS-kvinnene er som cheerleadere»

Glorifiserer terroristenes brutalitet.

HYLLER VOLDEN: Terrorgruppa IS dreper, torturerer og henretter. Likevel vier stadig flere jenter, også norske, sine liv til å hylle terroristene. De innfelte kvinnene er norske. Dagbladet har omtalt dem tidligere, etter at de reiste til Syria for å kjempe med IS. Foto: IS / NTB Scanpix. Illustrasjonsfoto: Kjell Erik Berg / Dagbladet
HYLLER VOLDEN: Terrorgruppa IS dreper, torturerer og henretter. Likevel vier stadig flere jenter, også norske, sine liv til å hylle terroristene. De innfelte kvinnene er norske. Dagbladet har omtalt dem tidligere, etter at de reiste til Syria for å kjempe med IS. Foto: IS / NTB Scanpix. Illustrasjonsfoto: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede i 2013 hadde opp mot 100 kvinner reist fra Europa til Syria. Langt flere er i landet nå. Minst seks av dem er unge, norske jenter (innfelt i bildet over) som vil krige sammen med IS-terrorister.

De vil være med i kampen.

Heiajenter Men nesten farligere, er jobben kvinnene ifølge en ny rapport gjør som cheerleadere, som heiajenter, ved siden av mennene som torturerer, dreper og i verste fall står bak et forsøk på folkemord i Midtøsten.

Det kommer fram i rapporten «Becoming Mulan? Female Western Migrants­ to­ ISIS», laget av tenketanken Institute of Strategic Dialogue (ISD).

I sosiale medier legger IS' kvinner ut et sammensurium av matbilder og bilder og støtteerklæringer til terrorgruppas brutale vold.

De hyller terrorangrep, vold og drapet på journalisten James Foley, som ble halshogget i en IS-video i august i fjor.

«Deres hovedrolle, ved siden av å være koner og mødre, er å male et bilde av omverdenen av livet under de militante. (Det gjør de) gjennom av å legge ut voldelige bilder sammen ved siden av bilder av matlagingen sin», gjengir nyhetsbyrået AFP fra rapporten.

«Kvinnenes glorifisering av IS' vold i sine kontoer i sosiale medier, bidrar til å spre IS' propaganda», heter det i rapporten som nå omtales verden over

Terrorgruppas siste propaganda-stund var da de tidligere denne måneden viste bilder av hvordan de kastet en mann utfor en bygning, foran en folkemengde, fordi han var homofil. Samtidig ble en kvinne steinet for å angivelig ha vært utro (vi advarer mot sterke bilder.)

- Delta snart? «Kanskje det er på tide at vi deltar snart?» spør en kvinne ved navn Umm Ubaydah i et innlegg i sosiale medier, ifølge rapporten Dagbladet har lest.

IS-terroristene de vier sin støtte til, forsøker å lage et kalifat, et muslimsk rike styrt av én kalif. Et dagligliv preget av propaganda og strenge sharialover. 

I rapporten vises det blant annet til en hendelse 8. desember i fjor. Ubaydah og en venninne bor i Raqqah, IS' hovedby i Syria, og på denne dagen hører de skudd.

De blir redde. De tror de holder på å bli tatt av personene som fyrer av skuddene.

Ubaydah skriver i sosiale medier: «hvem i raqqah hører disse skuddene? søstrene og jeg er bekymret.»

De får vite at det er falsk alarm.

«Jeg tok på meg beltet» Så skriver hun:

«Laaawl, jentene og jeg trodde de frafalne var i byen. Jeg tok på meg beltet og alt», sier hun angivelig og beskriver et selvmordsbelte.

«Det er slike uttalelser som foreslår at om IS-territoriene skulle blitt fjernet, om ISIS-byer som Raqqah skulle blitt overkjørt, er kvinnene som linkes til IS villige til å bli med i kampene og gjennomføre selvmordsangrep», skrives det i rapporten.

«Det kan virke som om de, om det skulle skje en (rask) endring i situasjonen, er klare til å reise til Vesten og gjennomføre disse angrepene.»

20-åring straffer Dagbladet har skrevet om 20-årige Aqsa Mahmood fra Glasgow og en rekke andre kvinnelige britiske rekrutter som skal være sentrale i den beryktede al-Khanssaa-brigaden.

De straffer kvinner som kler seg uislamsk.

LES SAKEN: Hun er sentral i kvinnebrigaden som straffer uislamske kvinner (Dagbladet Pluss, krever innlogging).

LES OGSÅ: Is-kvinnene: - De lager mat og støtter mennene. Seks har reist frivillig fra Norge. (Dagbladet Pluss, krever innlogging.)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media