Seks norske barn i leiren:

IS-kvinner «terroriserer» ugudelige i flyktningleir

I leiren hvor den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmos barn befinner seg, herjer kvinnelige IS-sympatisører med andre kvinner de mener ikke er troende nok.

TERRORISERER: En gruppe militante IS-kvinner «terroriserer» andre som har flyktet fra slagmarkene i Syria til flyktningleiren Al-Hol i nordøstlige Syria, ifølge Washington Post. Her fra den aktuelle leiren, hvor også de sju foreldreløse barna til den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmo befinner seg. Her befinner også fire norske kvinner og deres seks barn seg. Foto: NTB Scanpix
TERRORISERER: En gruppe militante IS-kvinner «terroriserer» andre som har flyktet fra slagmarkene i Syria til flyktningleiren Al-Hol i nordøstlige Syria, ifølge Washington Post. Her fra den aktuelle leiren, hvor også de sju foreldreløse barna til den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmo befinner seg. Her befinner også fire norske kvinner og deres seks barn seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En gruppe militante IS-kvinner «terroriserer» andre som har flyktet fra slagmarkene i Syria til flyktningleiren Al-Hol i nordøstlige Syria.

Det melder den amerikanske avisa Washington Post.

- Nå kan du ikke se jenter eldre enn åtte år uten slør, sier Mahmoud Gadou, en kurdisk myndighetsperson med ansvaret for de fordrevne i nordøstlige Syria.

Det er i denne leiren de sju foreldreløse barna til norsk-svenske Michael Skråmo befinner seg. Det er også i denne leiren fire norske kvinner og seks barn sitter internert.

«Ugudelige»

De fanatiske IS-sympatisørene skal ha overfalt og truet kvinner de anser for å være «ugudelige», og skal videre ha dannet celler inne i leiren som skal avlevere straff på mer systematisk vis, ifølge anonyme etterretningskilder Washington Post siterer.

De ekstremistiske kvinnene skal være fra land som Egypt, Marokko og Tunisia, og selv om det er et mindre antall kvinner som er ansvarlig for «terroriseringen», er det ifølge Washington Post et stort antall kvinner i leiren som fremdeles forfekter IS' ideologi.

Det gjør jobben til de kurdiske selvstyremyndighetene i Syria, de som er ansvarlig for leiren, vanskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer