IS-leder: – Trumps absolutte hat mot muslimer vil gjøre vår jobb lettere

Trump er en «komplett galning», sier IS-leder.

HAT: Donald Trumps «absolutte hat mot muslimer» vil gjøre det mulig å rekruttere tusenvis, sier en IS-leder i Afghanistan. Bildet viser en IS-kriger i Mosul, Irak. Bildet er tatt i 2014. Foto: Reuters/NTB scanpix
HAT: Donald Trumps «absolutte hat mot muslimer» vil gjøre det mulig å rekruttere tusenvis, sier en IS-leder i Afghanistan. Bildet viser en IS-kriger i Mosul, Irak. Bildet er tatt i 2014. Foto: Reuters/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs påtroppende president Donald Trump er en komplett galning som vil gjøre det mulig å rekruttere tusenvis av personer, mener en IS-leder i Afghanistan.

- Denne fyren er en komplett galning. Hans absolutte hat mot muslimer vil gjøre vår jobb langt lettere, ettersom vi kan rekruttere tusenvis, sier Abu Omar Khorasani til Reuters.

Trump fikk mye oppmerksomhet i valgkampen for sine løfter om å bekjempe terrorisme. Men han har så langt gitt få detaljer om hvordan han faktisk vil bekjempe grupper som IS og al-Qaida.

I valgkampen tok Trump også til orde for å nekte muslimer innreise til USA. Den nyvalgte presidenten har i ettertid snudd i saken og heller tatt til orde for en «ekstrem bakgrunnssjekk» for personer fra enkelte deler av verden.

Men selv om Trump skulle tone ned retorikken ytterligere når han flytter inn i Det hvite hus, mener analytikere at mye skade allerede er skjedd.

- Militante vil fortsette å bruke de uttalelsene, sier Matthew Henman ved IHS Jane's om Trumps uttalelser fra valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer