Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-leder drept i Irak

Ledet islamistene i storbyen Mosul.

 SJOKKANGREP:  IS inntok Mosul i sommer nesten uten motstand fra de irakiske statsmilitære - her etter en trefning 10. juni. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
SJOKKANGREP: IS inntok Mosul i sommer nesten uten motstand fra de irakiske statsmilitære - her etter en trefning 10. juni. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen for den militante gruppen IS i storbyen Mosul nord i Irak, Radwan Taleb al-Hamdouni, er drept, melder nyhetsbyrået Reuters.

al-Hamdouni og hans sjåfør ble skutt og drept i Mosul onsdag ettermiddag. Den islamske stat (IS) overrumplet det irakiske sunni-styret og tok kontrollen over Iraks nest største by Mosul i juni, og al-Hamdouni har fungert IS-guvernør i millionbyen.

I august startet et USA-ledet luftangrep mot de nye makthaverne i Mosul, men det er foreløpig ikke blitt kjent hvem som tok livet av IS-lederen og sjåføren i den vestre delen av byen onsdag.

Kurdiske styrker har i flere måneder kjempet mot IS-krigere i Mosul - blant annet for å sikre kontroll med byens store demning, som er helt avgjørende for vannforsyningen i store deler av Irak.

Radwan Taleb al-Hamdouni ble gravlagt samme dag som han ble skutt.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media