VOLDTEKTSMANN:  Abu Bakr al-Baghdadi leder den såkalte islamske staten (IS). Nå kommer det fram nye opplysninger om at al-Baghdadi voldtok den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller (26), som ble tatt som gissel i Syria i 2013. Foto: Ap / Scanpix
VOLDTEKTSMANN: Abu Bakr al-Baghdadi leder den såkalte islamske staten (IS). Nå kommer det fram nye opplysninger om at al-Baghdadi voldtok den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller (26), som ble tatt som gissel i Syria i 2013. Foto: Ap / ScanpixVis mer

- IS-leder voldtok amerikansk hjelpearbeider

Ifølge amerikansk etterretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller (26) som ble drept etter å ha vært gissel hos den såkalte islamske staten (IS), skal ha blitt voldtatt av terrororganisasjonens leder, Abu Bakr al-Baghdadi, sier amerikanske talspersoner til ABC news.

Den 26-årige hjelpearbeideren skal ha blitt voldtatt en rekke ganger av IS-lederen, som sjøl ser på seg sjøl som kalif (rettmessig islamsk leder). Hennes familie ble informert om angrepet i juni, ifølge BBC.

Kidnappet i 2013 - De sa til oss at han giftet seg med henne, og vi forstår alle hva det betyr, sier faren Carl ifølge nyhetsbyrået Ap.

Mueller ble kidnappet da hun jobbet som hjelpearbeider i den syriske byen Aleppo i august 2013. Terrorgruppa IS sier at Mueller ble drept i et jordansk flyangrep i februar, men USA legger skylda på IS.

Etter at Mueller ble kidnappet, skal Baghdadi personlig ha fraktet hjelpearbeideren til hjemmet til Abu Sayyaf, en annen IS-leder. Han ble drept i mai. Baghdadi skal ha besøkt boligkomplekset der hun ble holdt som gissel en rekke ganger.

- Kayla giftet seg ikke med denne mannen. Han tok hennes til rommet sitt og misbrukte henne, sier moren Marsha ifølge AP.

Sex-slaver De amerkanske talspersonene skal ha fått informasjonen om Muellers skjebne fra minst to tenåringsjenter som også ble holdt som sexslaver i boligkomplekset til Abu Sayyaf. Tenåringene, som er yazidier, er nå fri fra fangenskap.

Den senere tida har det kommet en rekke historier om omfattende voldtekter og sex-slaveri av kvinner, begått av IS.

Kayla Mueller vokste opp i Prescott, Arizona, sammen med foreldre og en eldre bror. Hun blir beskrevet som en kvinne som ville bruke livet sitt til å hjelpe andre. Etter studiene har hun jobbet som hjelpearbeider i India, Israel og de palestinske områdene. I 2012 bestemte hun seg for å dra til den tyrkisk-syriske grensa for å jobbe for den danske flyktninghjelpen.

I 2013 ble hun kidnappet i den syriske byen Aleppo. Hun skal ha blitt drept i februar i år i et jordansk flyangrep nær den syriske byen Raqqa, som er IS' hovedkvarter, ifølge IS.

VILLE HJELPE SYRERNE:  Kayla Mueller (26) var i Aleppo i Syria for å hjelpe de mange syriske flyktningene, da hun ble kidnappet i 2013. Nå kommer det fram at IS-terrorlederen Abu Bakr al-Baghdadi skal ha voldtatt henne flere ganger. Foto: The Mueller family / AFP / Scanpix
VILLE HJELPE SYRERNE: Kayla Mueller (26) var i Aleppo i Syria for å hjelpe de mange syriske flyktningene, da hun ble kidnappet i 2013. Nå kommer det fram at IS-terrorlederen Abu Bakr al-Baghdadi skal ha voldtatt henne flere ganger. Foto: The Mueller family / AFP / Scanpix Vis mer