IS-lederen kan være drept i flyangrep: Her er historien om «verdens farligste mann»

Fra «gatebølle» til overhode i verdens farligste terrorgruppe.

BERYKTET: Relativt lite om den beryktede lederen er offentlig kjent, men noe av det vi vet er at han i 2004 satt i det USA-drevne fengselet Camp Bucca i den irakiske ørkenen. Dette bildet er fra i sommer under en tale i en lokal moske i Mosul, Irak. Foto: AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA.
BERYKTET: Relativt lite om den beryktede lederen er offentlig kjent, men noe av det vi vet er at han i 2004 satt i det USA-drevne fengselet Camp Bucca i den irakiske ørkenen. Dette bildet er fra i sommer under en tale i en lokal moske i Mosul, Irak. Foto: AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På fredag angrep en amerikanskledet koalisjon en væpnet bilkolonne nord for Mosul i Irak.

Etter dette angrepet har det vært mange spekulasjoner hvorvidt den fryktede IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi var til stede i en av disse bilene, og om han ble skadet i dette angrepet eller ei.

Ifølge den amerikanske forsvarsledelsen var det ti væpnede IS-kjøretøy i denne kolonnen, men ingen offisielle kilder har foreløpig kunne bekrefte om al-Baghdadi eller noen andre IS-ledere ble skadet i denne aksjonen.

Abu Mohammad al-Adnani, talsmann IS bekrefter derimot på sin Twitter-konto at terrorgruppas leder ble skadd i bombeangrepet. Den arabiske tv kanalen al Arabiya meldte i går at al-Baghdadi er kritisk skadet.

Samtidig har USA «ingen etterretning som skulle tyde på at IS' toppleder Abu Bakr al-Baghdadi ble såret i luftangrepene i helgen, ifølge kilder i Washington», meldte blant annet NTB i går kveld.

Ettersøkt - Den amerikanskledede koalisjonens overordnede mål med den lange rekken av angrep mot IS er å svekke deres utvikling, og å bremse fremgangen de har hatt, fortalte USAs president Barack Obama til CBS i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer