Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- IS massakrerte soldater og sivile i syrisk by

Minst 135 mennesker er drept i en IS-offensiv i byen Deir al-Zor i Syria, opplyser organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Flesteparten av de drepte skal være sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppa kontrollerer allerede deler av byen, men lørdag angrep den andre deler av byen fra flere hold.

Ifølge SOHR ble minst 85 sivile og 50 syriske soldater drept i angrepet. Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA rapporterer derimot at rundt 300 sivile liv gikk tapt.

- Terroristene utførte en massakre som tok livet av rundt 300 sivile. Flesteparten av dem var kvinner, barn og eldre, melder SANA.

En annen kilde med forbindelse til det syriske regimet sier at IS-krigerne drepte over 250 mennesker, både regjeringssoldater og deres familier, da de angrep bydelene Begayliya og Ayash. Kilden opplyser at flere av ofrene ble halshogd.

Ifølge eksilgruppa SOHR fører IS-offensiven til at gruppa nå har kontroll over 60 prosent av byen Deir al-Zor, hovedstaden i den oljerike provinsen med samme navn.

Organisasjonen opplyser at russiske kampfly var raskt på vingene for å utføre luftangrep som svar på jihadistenes angrep.

Regjeringsstyrte områder av Deir al-Zor har vært beleiret av IS-krigere i over ett år. Over 200.000 mennesker i området lever i vanskelige forhold i mangel på mat og medisiner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media