IS med nye angrep mot kurdisk grenseby

Ny offensiv mot Kobani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsgruppen IS har innledet en voldsom offensiv mot den kurdiske grensebyen Kobani, også kjent som Ayn Al-Arab.

Styrker fra IS har gått inn i byen, og det har oppstått voldsomme skuddvekslinger med krigere fra den kurdiske militsen YPG, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det meldes samtidig om en bilbombeeksplosjon i nærheten av grenseovergangen til Tyrkia. Minst fem personer ble drept i angrepet, ifølge SOHR. En kilde i YPG-militsen forteller at IS har gått til angrep på tre sider av byen.

Welat Omer, en lege i Kobani, sier rundt 60— 70 personer har blitt såret i angrepene, mange av dem kvinner og barn. De kurdiske styrkene klarte i januar å gjenvinne kontrollen over Kobani. De hadde da kjempet mot IS i fire måneder.

Kurderne ble hjulpet av amerikanskledede luftangrep. Etter seieren i Kobani klarte YPG også å tvinge IS på retrett i flere andre landsbyer i de kurdiske områdene nordøst i Syria.

Nå er det derimot IS som er på offensiven, og natt til torsdag inntok den ekstremistiske gruppen den syriske byen Hasaka nordøst i landet, ifølge SOHR.

Disse opplysningene benektes av syriske militærkilder. Hasaka er delt i soner, der noen er kontrollert av kurdere og andre kontrollert av regjeringsstyrkene.

(NTB)