IS med trusler mot New York og Times Square i ny video

- New York et av de mest prioriterte målene for terrorister.

TIMES SQUARE: Bevæpnet politi på Times Square i New Tork på onsdag. Byens visepolitimester bekrefter at han er kjent med den nye IS-videoen som nevner det ikoniske landemerket, men sier at det ikke foreligger noen konkrete trusler. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/NTB Scanpix
TIMES SQUARE: Bevæpnet politi på Times Square i New Tork på onsdag. Byens visepolitimester bekrefter at han er kjent med den nye IS-videoen som nevner det ikoniske landemerket, men sier at det ikke foreligger noen konkrete trusler. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i New York sier at de er kjent med en nylig sluppet video fra terroristorganisasjonen IS der de truer med angrep mot New York og Times Square.

Deler av videoen har blitt brukt i tidligere materiale fra IS, men byens visepolitimester, Stephen Davis, bekrefter i en pressemelding at trusselen er ny.

- Kjent med videoen - Vi er kjent med den ferske IS-videoen som nevner Times Square. Selv om ikke alt i videoen er nytt, bekrefter den bare meldingen om  at New York fortsatt er et av de mest prioriterte målene for terrorister, skriver han.

Han understreker videre at det på dette tidspunkt ikke foreligger noen konkret trussel, men at politiet fortsatt vil operere på et høyt sikkerhetsnivå.

- Vi vil fortsette å jobbe tett med FBI og andre etterrettningsorganer for å forsikre oss om at byens innbyggere forblir trygge.

Økt sikkerhet i Italia FBI har også tipset italienske myndigheter om at flere historiske monumenter i Roma og Milano kan være mulige terrormål. Det skriver NTB.

Operahuset og Duomo-katedralen i Milano samt Petersplassen i Roma skal være blant objektene FBI har identifisert som mulige mål. Det amerikanske politiorganet har dessuten gitt italienske myndigheter informasjon om fem personer i landet som vurderes som farlige, melder italienske medier.

Alle de fem personene har arabiske navn, ifølge nyhetsbyrået ANSA. I tipset fra FBI var det ikke nevnt noen spesifikke planer om terroraksjoner.

Italia hadde fra før økt beredskapen etter forrige ukes terrorangrep i Paris, og særlig Vatikanet og Roma har vært vurdert som mulige mål for militante islamister.