Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- IS mistet 14 prosent av territoriet i år

Ifølge amerikansk tenketank.

KRYMPER: IS' territorium har krympet med 12 800 kvadratkilometer til 78 000 kvadratkilometer i 2015, ifølge tenketanken IHS. Her fra terrorgruppas hovedsete i syriske Raqqa. Foto: AP Photo/NTB scanpix
KRYMPER: IS' territorium har krympet med 12 800 kvadratkilometer til 78 000 kvadratkilometer i 2015, ifølge tenketanken IHS. Her fra terrorgruppas hovedsete i syriske Raqqa. Foto: AP Photo/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppen IS mistet 14 prosent av sitt territorium i 2015, ifølge en USA-basert tenketank. De mener også at kurdiske styrker har tredoblet sine områder på samme tid.

IS' territorium har krympet med 12 800 kvadratkilometer til 78 000 kvadratkilometer i 2015, ifølge tenketanken IHS.

Blant tapene er den strategisk viktige byen Tell Abyad ved Syrias grense med Tyrkia, byen Tikrit i Irak og oljeraffineriet Baiji i Irak.

Ekstremistgruppen har imidlertid også tatt store landområder i år, blant annet oldtidsbyen Palmyra og sentrum av Ramadi, som er hovedstaden i Iraks største provins Anbar.

Seirene kom på bekostning av IS' nordlige territorier, hvor det har vært harde kamper med kurdiske krigere, ifølge IHS.

Samtidig har områder i Syria under kurdiske styrkers kontroll økt til 15 800 kvadratkilometer, ifølge tenketanken.

Den største territorielle taperen blant de største aktørene i konflikten i Syria, var den syriske regjeringen. Den tapte 16 prosent i år og har nå kontroll på rundt 30.000 kvadratkilometer, under halvparten av området som kontrolleres av IS og en liten del av Syrias areal på rundt 185 000 kvadratkilometer, ifølge IHS.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media