IS offentliggjør bilder av ny massehenrettelse

Åtte fanger skal være henrettet i den irakiske provinsen Salaheddin.

NY MASSEHENRETTELSE: IS har publisert nye bilder av en massehenrettelse. De åtte ofrene var mistenkt for å ha infiltrert organisasjonens sikkerhetsstyrker og hjulpet koalisjonsstyrker til målrettede luftangrep mot organisasjonen.
NY MASSEHENRETTELSE: IS har publisert nye bilder av en massehenrettelse. De åtte ofrene var mistenkt for å ha infiltrert organisasjonens sikkerhetsstyrker og hjulpet koalisjonsstyrker til målrettede luftangrep mot organisasjonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet9: Bildene av det som skal være nok en massehenrettelse utført av sikkerhetsstyrker fra Den islamske stat (IS) ble publisert i går. Det skal være snakk om  stillbilder fra en kommende IS-video, skriver britiske Daily Mail.

Ifølge International Business Times ble bildene spredt gjennom et lokalt propagandaapparat IS har i den irakiske provinsen Salaheddin, noe som kan bety at propagandaen først og fremst er rettet mot folk i nettopp denne provinsen.

Ofrene bærer oransje fangedrakter av samme sort som IS tidligere har kledd sine ofre i i forbindelse med videodokumenterte henrettelser.

Politifolk Ifølge NTB er fire av ofrene politifolk, mens tre beskrives som hemmelige informanter. Det siste offeret er ikke presentert.

Daily Mail melder at samtlige av de henrettede mennene er politifolk. IS har navngitt flere av ofrene i bildetekster, og ofrene skal ha hatt på seg mikrofoner. De skal tilsynelatende ha blitt intervjuet med tanke på en kommende IS-video, skriver den britiske avisa.

IS har uttalt at de henrettede politifolkene skal ha infiltrert deres sikkerhetsstyrker og hjulpet koalisjonsstyrker til målrettede luftangrep mot organisasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer