Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS offentliggjør bilder av ny massehenrettelse

Åtte fanger skal være henrettet i den irakiske provinsen Salaheddin.

NY MASSEHENRETTELSE: IS har publisert nye bilder av en massehenrettelse. De åtte ofrene var mistenkt for å ha infiltrert organisasjonens sikkerhetsstyrker og hjulpet koalisjonsstyrker til målrettede luftangrep mot organisasjonen.
NY MASSEHENRETTELSE: IS har publisert nye bilder av en massehenrettelse. De åtte ofrene var mistenkt for å ha infiltrert organisasjonens sikkerhetsstyrker og hjulpet koalisjonsstyrker til målrettede luftangrep mot organisasjonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet9: Bildene av det som skal være nok en massehenrettelse utført av sikkerhetsstyrker fra Den islamske stat (IS) ble publisert i går. Det skal være snakk om  stillbilder fra en kommende IS-video, skriver britiske Daily Mail.

Ifølge International Business Times ble bildene spredt gjennom et lokalt propagandaapparat IS har i den irakiske provinsen Salaheddin, noe som kan bety at propagandaen først og fremst er rettet mot folk i nettopp denne provinsen.

Ofrene bærer oransje fangedrakter av samme sort som IS tidligere har kledd sine ofre i i forbindelse med videodokumenterte henrettelser.

Politifolk Ifølge NTB er fire av ofrene politifolk, mens tre beskrives som hemmelige informanter. Det siste offeret er ikke presentert.

Daily Mail melder at samtlige av de henrettede mennene er politifolk. IS har navngitt flere av ofrene i bildetekster, og ofrene skal ha hatt på seg mikrofoner. De skal tilsynelatende ha blitt intervjuet med tanke på en kommende IS-video, skriver den britiske avisa.

IS har uttalt at de henrettede politifolkene skal ha infiltrert deres sikkerhetsstyrker og hjulpet koalisjonsstyrker til målrettede luftangrep mot organisasjonen.

FØRT I DØDEN: IS skal ha henrettet åtte irakiske politifolk.
FØRT I DØDEN: IS skal ha henrettet åtte irakiske politifolk. Vis mer

På ett av bildene går de åtte mennene med bind for øynene under en bro langs en elv. På ett annet bilde sitter de på rekke på kne, mens menn i svarte uniformer bevæpnet med pistoler står bak dem.

Ett bilde som tilsynelatende er tatt mens henrettelsene foregikk, viser sju av mennene bakbundet og liggende med ansiktet mot jorda, mens det siste offeret fortsatt sitter på kne, skriver NTB.

Hundrevis henrettet IS har henrettet hundrevis av mennesker i Syria og Irak, blant dem flere utenlandske journalister og hjelpearbeidere.

Bildene fra denne siste angivelige massehenrettelsen kommer bare uker etter at det dukket opp bilder på sosiale medier av en annen henrettelse i Salaheddin-provinsen.
 
Disse bildene viste 13 IS-krigere med en oransjekledd fange knelende foran seg.

Lik Dagbladet på Facebook