Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS påtar seg ansvaret for angrep på militærleir i Kabul

Et angrep pågår mandag mot en militær treningsleir i Kabul. Så langt foreligger det ingen oversikt over drepte og sårede. IS har påtatt seg ansvar for angrepet.

ANGREP: Et angrep pågår tirsdag mot en militær treningsleir i Kabul, melder kilder i den afghanske regjeringen. Bildet viser afghanske sikkerhetsstyrker i området mandag morgen. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB Scanpix
ANGREP: Et angrep pågår tirsdag mot en militær treningsleir i Kabul, melder kilder i den afghanske regjeringen. Bildet viser afghanske sikkerhetsstyrker i området mandag morgen. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Afghanske myndigheter bekrefter mandag morgen et pågående angrep mot en militær treningsleir tilhørende det nasjonale sikkerhetsdirektoratet (NSD) i Kabul, ifølge nyhetsbyrået AP. Ifølge NTB har terrororganisasjonen IS påtatt seg ansvaret for angrepet.

Nasrat Rahimi, nestleder og visetalsmann for det afghanske innenriksdepartementet, sier at angriperne kjemper mot afghanske sikkerhetsstyrker i et bygg som er under konstruksjon i vestlige Kabul.

Rahimi bekrefter at det har vært både eksplosjoner og skyting i området. Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller drepte, og sikkerhetsstyrker skal ha kommet fram til stedet.

- En gruppe væpnede angripere gikk ved 10-tiden inn i en bygning som er under oppføring i treningsleiren, sier innenriksdepartementets talsmann Najib Danish til AFP.

Angriperne har forskanset seg i en bygning som de skyter fra. Både bygningen og resten av treningssenteret er omringet av sikkerhetsstyrkene.

Veiene til leiren er blitt sperret av og politi og sikkerhetsstyrker sørger for å holde sivile unna. Et par timer etter at de første meldingene om angrepet var blitt kjent, påtok IS seg ansvaret.

- To IS-angripere slo til mot den afghanske etterretningens senter i Kabul, heter det i en melding utsendt via IS-talerøret Amaq.

- Foreløpige meldinger går ut på at de væpnede mennene var iført politiuniformer, sier Rahimi.

Den afghanske hovedstaden har tidligere vært åsted for en rekke terrorangrep fra militante islamister. I midten av november ble 14 personer drept i et selvmordsangrep som IS tok på seg ansvaret for, skriver NTB.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!