- IS planla offentlige halshogginger i Australia

Avverget i gigantaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et omfattende antiterrorraid klarte australske myndigheter i går kveld og i natt å stanse det som kunne bli et grufullt terrorangrep fra «Den islamske stat».

Den australske statsministeren Tony Abbott bekrefter at IS planla offentlige halshogginger i landet, melder blant andre Sunday Morning Herald.

Statsministeren kaller det for «demonstrasjons-drap».

- Det er en stor risiko for terroristangrep mot landet vårt. Det er nettverk her i landet som, til tross for å leve her og som liker det australske liv, ønsker å gjøre oss vondt, sier han, ifølge National Post.

15 personer ble pågrepet i antiterroraksjonen. De mistenkes å være i ledtog med IS som herjer i deler av Syria og Nord-Irak. IS har den siste tida offentliggjort tre videoer der de tilsynelatende halshogger tre gisler - to amerikanske journalister og en britisk hjelpearbeider.

Ifølge Fairfax Media skal politiet ha opplysninger om at terroristene ønsket å fange tilfeldig offentlige personer, kle dem i IS-flagget og gjennomføre halshoggingen.

Over 800 tjenestemenn- og kvinner deltok i den omfattende politiaksjonen i Sydney og Brisbane. En av de pågrepne er en 22 år gammel mann. Han ble fremstilt for retten i går kveld. Ifølge retten hadde han til formål «sjokkere, forferde og skremme» befolkningen. Ifølge rettspapirene ble planene avslørt av en telefonsamtale som myndighetene kom over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer