Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS raidet to landsbyer - tok 170 menn til fange

Gikk til aksjon etter at beboere i området brente IS-flagg.

 BRANT IS-FLAGG:  Etter at personer i Kirkuk-provinsen i Irak skal ha brent to IS-flagg, gikk terrororganisasjonen til aksjon mot to landsbyer og tok 170 menn til fange. Her et bilde av IS-krigere i den syriske byen Raqqa. Foto: Reuters
BRANT IS-FLAGG: Etter at personer i Kirkuk-provinsen i Irak skal ha brent to IS-flagg, gikk terrororganisasjonen til aksjon mot to landsbyer og tok 170 menn til fange. Her et bilde av IS-krigere i den syriske byen Raqqa. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To landsbyer i den nordlige provinsen Kirkuk i Irak skal fredag ha blitt raidet av terrororganisasjonen IS (Den islamske stat).

Hele 170 menn fra de to landsbyene skal ha blitt tatt til fange under aksjonen. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge nyhetsbyrået skal IS ha gått til aksjon mot de to landsbyene Al-Shajara og Gharib etter at to IS-flagg ble satt fyr på i området.

IS-krigerne skal ha fraktet de 170 mennene i 30 kjøretøy til den IS-kontrollerte byen Hawija hvor de har en egen domstol og et fengsel, skriver AFP videre.

En innbygger i landsbyen Al-Shajara sier til AFP at kvinnene tryglet IS-krigerne om og ikke å skade mennene de tok til fange. Angivelig skal så IS-krigerne ha svart at de bare ville straffe dem som var ansvarlige for å ha satt fyr på flaggene.

Omkring 90 av mennene skal ha blitt tatt fra landsbyen Gharib, de resterende fra Al-Shajara.

Det er ikke første gang IS skal ha tatt et stort antall personer til fange i området, skriver AFP.

I september skal terrororganisasjonen ha tatt 50 personer til fange i den samme provinsen. Også da etter at et IS-flagg ble satt fyr på.

Uka etter ble ytterligere 20 personer tatt til fange angivelige fordi de skal ha startet en motstandsgruppe.

Noen av disse skal så ha blitt løslatt, skriver AFP, men det er uklart hvor mange.