- IS samlet alle på skoleplassen og skilte menn fra kvinner. Så ble mennene skutt

Ville ikke konvertere - ble drept.

FORTSETTER DRAPENE:  Dette bildet vises i en propagandavideo for gruppa Den islamske stat IS. I dag skal den beryktede terrorgruppa ha gjennomført enda en masskare, av et stort antall yezidier i byen Kojo. Årsak: De ville ikke konvertere til islam. Foto: Afp/Scanpix
FORTSETTER DRAPENE: Dette bildet vises i en propagandavideo for gruppa Den islamske stat IS. I dag skal den beryktede terrorgruppa ha gjennomført enda en masskare, av et stort antall yezidier i byen Kojo. Årsak: De ville ikke konvertere til islam. Foto: Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag ble det klart at Norge bistår USA med et Hercules-fly for å gi humanitær hjelp til de over 1,4 millionene menneskene som nå er på flukt fra den beryktede gruppa Den islamske stat (IS) i Irak. Etter kunngjøringen møtte utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Søreide Eriksen en gruppe norsk-kurdere. De var i sjokk. Like før møtet kom telefonen fra Irak:

- Vi fikk vite at IS nå massakrerer yezidier i den nord-irakiske byen Kojo. IS har omringet byen siden 3. august, men i dag gikk de til angrep. Vi får meldinger om at mange hundre er drept. I tillegg blir kvinnene og jentene i byen bortført, sier Revin Aswad til Dagbladet.

- Må handle nå Hun er tydelig sliten.

- Meldingene vi hører nå er nesten ikke til å tro. De har startet et massedrap på innbyggerne. Vi har fått vite at alle er drept. De har også kidnappet landsbyens kvinner, sier Aswad.

Også hjelpeorganisasjonen Yazidi Solidarity and Fraternity Leagu melder om massakre i byen Kojo, via sin partnerorganisasjon Norsk Folkehjelp.

- Vi vet at en massakre ble begått i byen Kojo i dag. Landsbyen hadde 300 familier, rundt 1200 mennesker. For noen dager siden kom truslene til innbyggerne om at de blir drept hvis de ikke konverterer, forteller Trude Falch i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer