IS setter kurdernes hus i Kobani i brann

Den beryktede terrorgruppa forsøker å storme byen fra den sør-vestlige delen av byen.

SER PÅ BYEN SIN:  Kurdere står på en bakketopp på den tyriske-syriske grensa og ser at røyken stiger opp fra den syriske byen Ain al-Arab, mer kjent som Kobani by. Ifølge en kilde inne i Kobani, brenner nå krigere i Den islamske stat ned husene til en rekke kurdere. Foto: Aris Messinis/Afp/Scanpix
SER PÅ BYEN SIN: Kurdere står på en bakketopp på den tyriske-syriske grensa og ser at røyken stiger opp fra den syriske byen Ain al-Arab, mer kjent som Kobani by. Ifølge en kilde inne i Kobani, brenner nå krigere i Den islamske stat ned husene til en rekke kurdere. Foto: Aris Messinis/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VED KOBANI-GRENSA TIL SYRIA/OSLO (Dagbladet): Kampen om den syriske grensebyen Kobani fortsetter. I dag ses røykskyer opp fra den kurdiske byen.

- Jeg kan se at et bygg brenner, sier Ardal Shahin, en kurdisk geriljakriger i Kobani på telefon.

Ny taktikk Han melder at Den islamske stat, IS, nå setter husene til kurderei brann. Det skjer både i og rundt byen. Vitner forteller om røykskyer en rekke steder.

- Kanskje de setter husene i brann for å skape mye røyk, for så å kunne angripe og ta mer av byen, fortsetter Shahin.

Det er for tre dager siden at kurderne i Kobani begynte å observere at IS tenner på hus. I dag brenner de langt flere hus enn siste dager. IS har kontroll i den østlige og sør-vestlige delen av byen nå, ifølge kurderen. Det er her de tenner på husene.

Gjør som Saddams folk Ifølge Dagbladets reporter, Kassem Hamade, bruker IS nå samme taktikk som Saddam Husseins informasjonsminister, Mohammed as-Sahah (Bagdad Bob) hyllet under amerikanernes invasjon i Irak i 2003.

- I dag tidlig oppdaget vi at det kom røyk opp en rekke steder. Utover ettermiddagen rykket IS framover fra den syd-vestlige siden i byen. Vi ble tvunget på retrett. Nå kan jeg se at deres militærlager brenner. Jeg ser det fra to kilometers avstand, sier Shahin på telefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.