- IS-siktet fant glassbiter i fengselsmaten

I Ringerike fengsel fant en 45 år gammel mann fra Fredrikstad glassbiter i vegetarlasagnen sin, ifølge hans forsvarer.

 I RINGERIKE FENGSEL:  En IS-siktet fant glassbiter i fengselsmaten i oktober, ifølge forsvareren til 45-åringen. Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix
I RINGERIKE FENGSEL: En IS-siktet fant glassbiter i fengselsmaten i oktober, ifølge forsvareren til 45-åringen. Foto: Sigurdsøn, Bjørn/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede 45-åringen sitter i varetekt siktet for tilslutning til ekstremistgruppa IS.

- Han merket raskt at det er glassbiter i maten. Han spyttet det ut med en gang, sier mannens forsvarer, Nils Christian Nordhus, til VG.

Ifølge forsvareren ble det laget en rapport etter hendelsen der det fremkommer at totalt fem glassbiter på 0,5 til 0,8 centimeter ble funnet.

- Det er beklagelig at slikt som dette forekommer. Vi prøver å ha gode rutiner, men det viser seg at det ikke alltid er tilstrekkelig, sier fengselsleder Håkon Melvold i Ringerike fengsel.

Melvold forklarer at de har gått gjennom rutinene, men ikke anmeldt saken.

- Vi har dårlig erfaring med å anmelde noe på vagt og uklart grunnlag, sier Melvold.

Fra kjøkkenet via transporten ut i cellene har flere innsatte og ansatte befatning med maten. Alle tilsvarende matrasjoner som den 45-åringen fant glassbiter i, er kastet.

45-åringens forsvarer er sterk kritisk til fengselets håndtering av saken.

- Det er alvorlig at fengselet ikke har sikkerhetsrutiner for å hindre slike angrep mot innsatte. Mer alvorlig er det at fengselet ikke vil ha politiet til å undersøke saken, sier Nordhus, som selv har anmeldt saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram