Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS skal ha drept ungt gissel fra landsby sør i Syria

IS har likvidert en 19-åring som var blant over 30 drusere som ble bortført fra en landsby sør i Syria for halvannen uke siden, melder lokale kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det lokale nyhetsmediet Sweida24 er det en ung mannlig student på 19 år som er drept.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at 19-åringen er det første gisselet som er drept. Blant de gjenværende gislene skal det være 14 kvinner og 16 barn.

Leder for Sweida24, Nour Radwan, sier at mannens familie har opplyst at han ble bortført fra landsbyen Al-Shabki i provinsen Sweida sammen med sin mor den 25. juli. Familien har mottatt to videoer. Den første viser at han blir halshogd, mens den andre viser at han snakker før han blir drept, i tillegg til at den inneholder bilder av ham når han er død.

Sweida24 har publisert deler av den andre videoen, der han sitter med hendene bakbundet i et steinete landskap. Han har på seg en svart T-skjorte. Hvorvidt Innholdet i videoen er ekte, lar seg ikke bekrefte av uavhengige kilder.

De over 30 druserne ble bortført fra en landsby i provinsen Sweida under et blodig IS-raid, der det blant annet ble utført flere selvmordsangrep. Angrepet kostet over 250 mennesker livet. De fleste skal ha vært sivile.

De øvrige tilhørte en regimevennlig milits, og de aller fleste av dem lokale innbyggere som hadde tatt til våpen for å forsvare sine hjem.

IS-krigere skjøt også innbyggere i deres egne hjem før den ytterliggående islamistgruppa inntok flere landsbyer i provinsen, ifølge SOHR.

Regimets styrker skal ha drevet IS-krigerne ut av landsbyene før dagen var omme.