Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS skal ha henrettet 200 fremmedkrigere

- En av dem snakket norsk.

HENRETTER DESERTØRER: Opprørsgruppa IS skal ha henrettet opp mot 200 utlendinger som ønsket å desertere og reise hjem fra krigsområdene. Mange skal ha blitt drept her i Raqqa. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
HENRETTER DESERTØRER: Opprørsgruppa IS skal ha henrettet opp mot 200 utlendinger som ønsket å desertere og reise hjem fra krigsområdene. Mange skal ha blitt drept her i Raqqa. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprørsgruppa IS skal ha henrettet opp mot 200 utlendinger som ønsket å desertere og reise hjem fra krigsområdene, ifølge The Independent.

Lik Dagbladet på Facebook

Henrettelsene har skjedd de siste månedene, ifølge tall fra Syrian Observatory for Human Rights, en eksilgruppe som har gitt vestlige medier overblikk over ofre i den syriske borgerkrigen.

Ifølge gruppa kan de dokumentere at minst 120 IS-krigere er blitt henrettet fordi de ville desertere, flesteparten av disse var utlendinger, skriver Independent.

- Men basert på våre kilder på bakken tror vi over 200 faktisk er blitt henrettet, sier Rami Abdulrahman, lederen av eksilorganisasjonen, ifølge NTB.

Flere drept Gruppa har ikke oversikt over alder eller nasjonalitet på de drepte, men flere av dem skal være europeere.

Også en annen aktivistgruppe - Raqqa is Being Slaughtered Silently (Raqqa SI) - melder i kveld på Twitter at IS har henrettet flere persjoner ved Tel Abiad, nord for Raqqa i Syria, byen der IS har sin base.

Desertører av flere nasjonaliteter er drept, ifølge Raqqa SI.

- Snakket norsk NRK intervjuet lørdag journalist og forfatter Kjetil Stormark. Han opplyste at en av de henrettede IS-desertørene skal ha snakket norsk.

- Det vi vet, er at IS har satt inn en konkret offensiv for å stanse desertører, spesielt fra Europa, europeiske krigere som har vært i Syria, som nå forsøker å dra hjem. En av dem som ble pågrepet og henrettet for kort tid siden, skal være en person som har behersket både engelsk, fransk og norsk, sa Stormark.