IS skal ha henrettet 56 syriske regjeringssoldater

Syrian Observatory for Human Rights mottok bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorgruppa Den islamske stat (IS) har skutt 56 syriske regjeringssoldater i en massehenrettelse på en flybase nordvest i landet, ifølge den britiskbaserte observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Observatørgruppen hevder at massehenrettelsen på flybasen Abu al-Duhur sør for storbyen Aleppo i landets nordvestlige del fant sted tidligere denne måneden.

- Vi fikk det bekreftet fredag kveld via folk som var vitner til henrettelsene og via bilder som vi mottok. Henrettelsen fant sted, sier gruppas leder Rami Abdulrahman.

Flybasen som ligger i Idlib-provinsen ble tatt av en rekke opprørsgrupper som samarbeidet, blant dem den Al-Qaeda-tilknyttede Al-Nusra-fronten, 9. september, ifølge en uttalelse fra SOHR i forrige uke.

Flybasen var president Bashar al-Assads siste skanse i Idlib-provinsen, og hans menn klarte ikke å beholde kontrollen, uttalte SOHR.

Det forelå lørdag morgen ingen bekreftelse fra syriske myndigheter på at det var regjeringssoldater som ble henrettet. SOHRs melding fra lørdag står dermed i strid med gruppens egen melding datert 9. september der det heter at Assads menn forlot basen og området samme dag.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram