- IS svekket ved Kobani etter amerikanske angrep

29 mål truffet, ifølge USA.

 FØLGER KAMPENE:  Tyrkiske kurdere følger kampene i Kobani fra den tyrkiske byen Suruc i Sanliurfa-provinsen like ved den syriske grensa torsdag. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/NTB Scanpix.
FØLGER KAMPENE: Tyrkiske kurdere følger kampene i Kobani fra den tyrkiske byen Suruc i Sanliurfa-provinsen like ved den syriske grensa torsdag. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske jagerfly skal ha gjennomført minst 14 luftangrep i nærheten Kobani onsdag og torsdag.

Angrepene skal, ifølge CNN, ha hjulpet kurdiske krigere på bakken som nå tvinger IS til å vike tilbake i den kurdiske byen i Nord-Syria.

Nyhetsbyrået Reuters melder at angrepene forsinker IS fra å avansere ytterligere.

- 29 mål truffet Angrepene skal ha rammet 19 bygninger IS holder til, og 10 andre mål tilknyttet gruppa. Dette inkluderer blant annet snikskytterposisjoner og et kommandosenter, ifølge det amerikanske militæret.

En kurdisk kriger fortalte CNN torsdag at IS har blitt blitt tvunget fra mange deler av byen, men at de fortsatt styrer noen bygninger av høy betydning. Dette inkluderer sykehuset og den viktige Asayish-bygningen i midten av Kobani, som tidligere fungerte som hovedkvarter for det kurdiske lettinfanteriet YPG.

Hadde overtaket IS skal også ha lidd tap av krigere. I går ble det meldt at luftangrepene mot Kobani skal ha tatt livet av «hundrevis» av islamister som kjemper for IS.

Jihadistgruppa skal de siste dagene ha kontrollert så mye som halve byen, og kurdiske ledere har advart mot et blodbad dersom IS tar full kontroll over Kobani.

I forrige uke sa tyrkiske og amerikanske tjenestemenn at IS var på nippet til å ta Kobani, etter å ha tatt strategiske punkter dypt inne i byen. Kurdiske styrker skal ha Kontroll på inngangen sørvest for byen, og har tatt noen bygninger tilbake fra IS-krigere i ett nabolag i det østlige området av grensebyen.