IS-sympatisører kneblet Malaysia Airlines hjemmeside: «Plane Not Found»

«IS vil seire.»

- HACKET AV LIZARD SQUAD: Gruppa omtaler seg selv som et cyber-kalifat, og flere av de som gikk inn på siden skal ha fått opp meldinger som «IS vil seire». Malaysia Airlines mistet to fly i året som gikk. Her er AirAsia-flyet, som forsvant i desember, på havets bunn. Et annet fly er aldri funnet. Foto: AP/ EPA/RUNGROJ YONGRIT / NTB Scanpix
- HACKET AV LIZARD SQUAD: Gruppa omtaler seg selv som et cyber-kalifat, og flere av de som gikk inn på siden skal ha fått opp meldinger som «IS vil seire». Malaysia Airlines mistet to fly i året som gikk. Her er AirAsia-flyet, som forsvant i desember, på havets bunn. Et annet fly er aldri funnet. Foto: AP/ EPA/RUNGROJ YONGRIT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hjemmesiden til flyselskapet Malaysia Airlines er kneblet av gruppa «Lizard Squad», som sympatiserer med terrorgruppa IS.

«Plane Not Found», har det stått på hjemmesiden tidlig mandag, norsk tid, ifølge The Guardian.

Meldingen viser trolig til MH370-flyet som i mars i fjor forsvant sporløst etter å ha tatt av fra Kuala Lumpur til Beijing. Flyet er ikke funnet, men antas å ha styrtet i Indiahavet, langt fra flyets opprinnelige rute.

239 personer var om bord i Boeing 777-maskinen.

Xbox, Playstation og Sony Lizard Squad har tidligere i år tatt på seg skylda for hackingen av både Xbox, Playstation og Sony, og skal være IS-sympatisører.

Flere av de som gikk inn på siden skal ha fått opp meldinger som «IS vil seire».

På siden kalte hackergruppa seg for et «offisielt cyber-kalifat». IS' forsøker på sin side å danne et islamsk kalifat.

I 09-tida er hjemmesiden ikke lenger svart, og bildet av en øgle ikledd dress og hatt, er fjernet.

Malaysia Airlines bekrefter hendelsen. De skriver at brukere som tastet malaysiaairlines.com i søkefeltet på nettleseren sin, ble sendt videre til et hackernettsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.