Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-sympatisører kneblet Malaysia Airlines hjemmeside: «Plane Not Found»

«IS vil seire.»

- HACKET AV LIZARD SQUAD: Gruppa omtaler seg selv som et cyber-kalifat, og flere av de som gikk inn på siden skal ha fått opp meldinger som «IS vil seire». Malaysia Airlines mistet to fly i året som gikk. Her er AirAsia-flyet, som forsvant i desember, på havets bunn. Et annet fly er aldri funnet. Foto: AP/ EPA/RUNGROJ YONGRIT / NTB Scanpix
- HACKET AV LIZARD SQUAD: Gruppa omtaler seg selv som et cyber-kalifat, og flere av de som gikk inn på siden skal ha fått opp meldinger som «IS vil seire». Malaysia Airlines mistet to fly i året som gikk. Her er AirAsia-flyet, som forsvant i desember, på havets bunn. Et annet fly er aldri funnet. Foto: AP/ EPA/RUNGROJ YONGRIT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hjemmesiden til flyselskapet Malaysia Airlines er kneblet av gruppa «Lizard Squad», som sympatiserer med terrorgruppa IS.

«Plane Not Found», har det stått på hjemmesiden tidlig mandag, norsk tid, ifølge The Guardian.


Meldingen viser trolig til MH370-flyet som i mars i fjor forsvant sporløst etter å ha tatt av fra Kuala Lumpur til Beijing. Flyet er ikke funnet, men antas å ha styrtet i Indiahavet, langt fra flyets opprinnelige rute.

239 personer var om bord i Boeing 777-maskinen.

Xbox, Playstation og Sony Lizard Squad har tidligere i år tatt på seg skylda for hackingen av både Xbox, Playstation og Sony, og skal være IS-sympatisører.

«OFFISIELT CYBER-KALIFAT:» Det var natt til mandag, norsk tid, umulig å komme seg inn på Malaysia Airlines' hjemmeside. Den så slik ut. Foto: EPA / RUNGROJ YONGRIT / NTB Scanpix
«OFFISIELT CYBER-KALIFAT:» Det var natt til mandag, norsk tid, umulig å komme seg inn på Malaysia Airlines' hjemmeside. Den så slik ut. Foto: EPA / RUNGROJ YONGRIT / NTB Scanpix Vis mer

Flere av de som gikk inn på siden skal ha fått opp meldinger som «IS vil seire».

På siden kalte hackergruppa seg for et «offisielt cyber-kalifat». IS' forsøker på sin side å danne et islamsk kalifat.

I 09-tida er hjemmesiden ikke lenger svart, og bildet av en øgle ikledd dress og hatt, er fjernet.

Malaysia Airlines bekrefter hendelsen. De skriver at brukere som tastet malaysiaairlines.com i søkefeltet på nettleseren sin, ble sendt videre til et hackernettsted.

«Går ikke ut over brukerne» «Nå er Malaysia Airlines' nettside intakt. Flyselskapet har løst problemet på serveren, og systemet skal være helt gjenopprettet innen 22 timer», skrev de på sin Facebook-side i 06-tida mandag morgen, norsk tid.

«Forholdet ble umiddelbart rapportert til CyberSecurity Malaysia og transportdepartemenetet. Malaysia Airlines forsikrer kunder og klienter om at nettsida ikke var hacket, og at den midlertidige feilen ikke går ut over brukerinformasjon.»

LES OGSÅ:  Hackergruppa kneblet Playstation og Xbox, lot seg bestikke av Kim Dotcom og er i «krig» med Anonymous.

Malaysia Airlines mistet to passasjerfly i fjor. I slutten av desember forsvant et AirAsia-fly sporløst. Det ble seinere funnet på havbunnen i Indonesia. 162 mennesker om bord da flyet forsvant fra radaren. I flere uker pågikk et storstilt søk etter flyet og passasjerene.

Senest i helga måtte indonesiske myndigheter konstatere et nytt mislykket forsøk på å heve AirAsia Flight QZ8501 da et tau røk. De har i lang tid slitt med å heve det tidligere savnede AirAsia-flyet til overflaten.

Saken oppdateres.