IS-sympatisører prøver å rekruttere Baltimore-demonstranter

Tvitrer om likebehandling for svarte og hvite.

DEMONSTRER: IS-tilhengere ber Balitmore-demonstranter om å bli en del av det selverklæret kalifatet i Syria og Iraq. Foto: NTB Scanpix
DEMONSTRER: IS-tilhengere ber Balitmore-demonstranter om å bli en del av det selverklæret kalifatet i Syria og Iraq. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Voldelige protester har funnet sted siden 19. april i byen Baltimore i delstaten Maryland der Freddie Gray, en 25 år gammel svart mann, døde av ryggskaden han pådro seg mens han satt i politiets varetekt.

IS-sympatisører og jihadister prøver nå å rekruttere de voldelige demonstrantene ved å male gruppen som et fristed for undertrykte ungdommer. De har tatt til Twitter for å fortelle de amerikanske demonstrantene om at en islamsk stat er løsningen.

«I islam og Islamsk Stat er det ingen forskjell mellom svarte og hvite» ble det tvitret fra Twitter-kontoen til en som kaller seg for Abu Sofyan. Kontoen er nå stengt.

Andre sympatisører har postet bilder som viser IS-krigere med forskjellig hudfarge og etnisitet.

Også under Ferguson-opptøyene Flommen av Twitter-meldinger kommer fra IS' store «rekrutteringssystem», og ble også brukt under Ferguson-opptøyene i fjor. I november la en britisk IS-sympatisør ut en melding på Twitter hvor han erklærte: «Vi vil hjelpe deg hvis du aksepterer islam og avviser korrupte menneskeskapte lover som demokrati og løfter din troskap til kalifen Abu Bakr. Deretter vil ofre vårt blod for deg og sende våre soldater som ikke sove og som drikker blod.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.