DEMONSTRER: IS-tilhengere ber Balitmore-demonstranter om å bli en del av det selverklæret kalifatet i Syria og Iraq. Foto: NTB Scanpix
DEMONSTRER: IS-tilhengere ber Balitmore-demonstranter om å bli en del av det selverklæret kalifatet i Syria og Iraq. Foto: NTB ScanpixVis mer

IS-sympatisører prøver å rekruttere Baltimore-demonstranter

Tvitrer om likebehandling for svarte og hvite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Voldelige protester har funnet sted siden 19. april i byen Baltimore i delstaten Maryland der Freddie Gray, en 25 år gammel svart mann, døde av ryggskaden han pådro seg mens han satt i politiets varetekt.

IS-sympatisører og jihadister prøver nå å rekruttere de voldelige demonstrantene ved å male gruppen som et fristed for undertrykte ungdommer. De har tatt til Twitter for å fortelle de amerikanske demonstrantene om at en islamsk stat er løsningen.

«I islam og Islamsk Stat er det ingen forskjell mellom svarte og hvite» ble det tvitret fra Twitter-kontoen til en som kaller seg for Abu Sofyan. Kontoen er nå stengt.

Andre sympatisører har postet bilder som viser IS-krigere med forskjellig hudfarge og etnisitet.

Også under Ferguson-opptøyene Flommen av Twitter-meldinger kommer fra IS' store «rekrutteringssystem», og ble også brukt under Ferguson-opptøyene i fjor. I november la en britisk IS-sympatisør ut en melding på Twitter hvor han erklærte:
 
«Vi vil hjelpe deg hvis du aksepterer islam og avviser korrupte menneskeskapte lover som demokrati og løfter din troskap til kalifen Abu Bakr. Deretter vil ofre vårt blod for deg og sende våre soldater som ikke sove og som drikker blod.»

Rekrutterer i Norge Kjetil Grandhagen, sjef for den norske etterretningstjenesten, har tidligere fortalt Dagbladet om hvordan IS rekrutterer blant norsk ungdom.


- IS har en imponerende evne til å bruke moderne kommunikasjonshjelpemidler som unge mennesker benytter seg av, og har en formidabel medieorganisasjon, har generalløytnant Kjell Grandhagen sagt til Dagbladet.