IS-talsmann: - Gjør dette til en katastrofemåned for de vantro

Manet til jihad under Ramadan.

IS TAR PÅ SEG ANSVARET: Den islamske stat har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Sousse i Tunisia. De har også påtatt seg ansvaret for angrepet mot en moské i Kuwait. IS ønsker å gjøre Ramadan til en katastrofemåned for de vantro. I går lå likene strødd på stranda i Sousse. Flesteparten av dem som ble drept var turister, og vitner sier at gjerningsmannen kun hadde interesse av å drepe turister. Foto: EPA/STR
IS TAR PÅ SEG ANSVARET: Den islamske stat har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Sousse i Tunisia. De har også påtatt seg ansvaret for angrepet mot en moské i Kuwait. IS ønsker å gjøre Ramadan til en katastrofemåned for de vantro. I går lå likene strødd på stranda i Sousse. Flesteparten av dem som ble drept var turister, og vitner sier at gjerningsmannen kun hadde interesse av å drepe turister. Foto: EPA/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag 26. juni 2015 vil gå inn i historiebøkene som en blodig og terrorfylt dag. På tre timer fant tre terrorangrep sted i Frankrike, Tunisia og Kuwait.

Den islamske stat har påtatt seg ansvaret for angrepene i både Tunisia og Kuwait. Terroristen som sto bak angrepet i Frankrike hadde også vært i fransk etterretnings søkelys på grunn av islamistiske forbindelser.

Det har ikke kommet meldinger om at angrepene hadde direkte sammenheng med hverandre, men IS har tidligere denne uken oppfordra sine sympatisører til jihad i den hellige måneden Ramadan. IS har selv vært på offensiven i Kobani i Syria, hvor minst 164 sivile er drept.

Det kan dermed se ut til at juli blir en skrekkelig terrormåned.

- Katastrofe for de vantro Myndighetene i de tre landene etterforsker nå angrepene, og mange har merka seg at ledere fra Den islamske stat gjentatte ganger har oppfordra sine sympatisører til å drepe og skape kaos i deres hjemland, ifølge New York Times.

En talsmann for Den islamske stat, Abu Mohammad al-Adnani, sendte ut en hilsning til gruppas sympatisører denne uken. Han mante til jihad, og fortalte at alle muslimer måtte organisere seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer