IS-talsmann bekrefter at nestlederen er død

Trolig drept i amerikansk flyangrep for to måneder siden.

BEKREFTER DØDSFALL: IS-talsmann Abu Mohammad al-Adnani bekrefter at organisasjonens nestkommanderende er blitt drept. Samtidig oppfordrer han til hellig krig mot Russland og USA. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE / NTB scanpix
BEKREFTER DØDSFALL: IS-talsmann Abu Mohammad al-Adnani bekrefter at organisasjonens nestkommanderende er blitt drept. Samtidig oppfordrer han til hellig krig mot Russland og USA. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En talsmann for IS bekrefter at nestkommanderende i terrororganisasjonen, Abu Mutaz al-Qurashi, er død.

- Amerika fryder seg over drapet på Abu Mutaz al Qurashi og ser på det som en stor seier. Jeg vil ikke sørge over ham, fordi det var hans høyeste ønske å dø i Allahs navn, sier Abu Mohammed al-Adnani i et lydopptak lagt ut på jihadistiske nettsteder, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Han har lært opp mange menn som, om Gud vil, vil skade Amerika, fortsetter al-Adnani.

«Økonomiansvarlig» al Qurashi var en av IS-leder Abu Bakr al-Baghdadis nestkommanderende, og han hadde blant annet ansvaret for ekstremistgruppas økonomi. Han går også under navnet Abu Muslim al-Turkomani og Hajji Mutazz.

al-Adnani opplyser ikke hvordan IS-nestlederen mistet livet, men i august sa Det hvite hus at han ble drept i et droneangrep. Det samme meldte også irakiske myndigheter.

Ifølge en talsmann for Det hvite hus, hadde al Qurashi også ansvar for å flytte våpen, sprengstoff, kjøretøy og folk mellom Irak og Syria. Han ledet IS' operasjoner i Irak og var med på å planlegge ekstremistgruppas offensiv i Mosul i juni i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.